Tillbaka

Wallén pratar om defensiven

Läs en intervju med den hårdföre backen

Den defensive härföraren Niklas Wallén är en viktig del i Sirius försvar. Ett försvar som för närvarande firar stora triumfer och utöver plumpen mot Caperiotäby i början av året har varit tajt under 2014 så här långt.


siriusinnebandy.com har pratat med backresen med nummer 14 på ryggen inför slutspurten.


Hur har den här säsongen varit utifrån dina förväntningar?

- Det har sett ut som jag förväntade mig, måste jag säga. Jag trodde inte det skulle vara så pass jämnt som det är i serien. Vi har gjort en helt okej säsong för att vara nykomlingar, däremot borde vi har tagit fler poäng, det är för många matcher som vi har tappat i slutskedet.


Vad säger du om ditt eget spel efter återkomsten till SSL?

- Helt okej även där. Jag är inte den poänggladaste killen, utan ju mer en defensiv back. Min roll är att spela tufft och hårt, men visst kan jag bättre känner jag.


Vad är förklaringen till Sirius strålande defensiv 2014?

- Alla utespelare plus Petter och Steineck jobbar tillsammans, det är den största delen. Vi är trygga i vårt försvarsspel. Det är jobbigt att möta oss när vi sätter vårt försvar, och kommer motståndarna väl in på kassen så har vi en mur där i form av vår målvakt.


Vad tror du om utgången under resten av säsongen?

- Det hårda slitet som vi har visat att vi kan ta fram kommer ta oss långt. Det blir nog direkt inget finlir. Det handlar om att visa hjärta, om vi löser det så kommer offensiven automatiskt. Vi har ju spelare som Peter och ”Junne” (Johan Eriksson förfs anm) som kan göra det mesta i anfallsväg. Hur det blir är såklart svårt att säga, vi pratar om att hålla oss kvar först och främst och slutspel skulle vara en bonus. Vi ska kriga för att inte behöva ha kniven mot strupen i någon bottenstrid i de sista omgångarna.


siriusinnebandy.com tackar Wallén för pratstunden. I helgen väntar Linköping på bortaplan. På förhand en riktig rysare.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners