Tillbaka

Umeå City besegrades

Utökad serieledning efter en trevlig söndag i Umeå

I en av säsongens viktigaste matcher visade Sirius klass och slog Umeå City på bortaplan. Efter två riktigt bra perioder vann man tillslut med 8-5 (3-1, 3-1, 2-3).

Det började bra i EXEL Arena för Sirius. Johan Eriksson visade Umeå att det inte bara är Dalen-spelare med det namnet som kan göra mål när han inledde målskyttet. Perioden slutade med ledning med 3-1 för serieledarna. Det gjorde även den andra, och i den tredje hittade ”Junior” nätet igen med sitt 7-2 mål vilket i princip stängde matchen. Lite spännande blev det när City reducerade fram till 7-5 md fem minuter kvar, men Hugo Andersson kunde slå den berömda spiken i kistan och fastställa slutresultatet 8-5. Tränare David Ahlmark var nöjd med hur hans Sirius genomförde uppgiften. - Det var nog det bästa motståndet vi stött på den säsonger så det var en mycket bra insats från oss, säger Ahlmark.

Vad gjorde att ni tillslut drog det längsta strået?
- Vi var lite bättre på allt. Båda lagen kämpade bra och det var en riktigt bra fight men som sagt så var vi lite vassare än dem.

Ni släppte in tre raka mål i tredje perioden, var det någon panik?
- Nej det var det inte. VI snackade ihop oss och kom fram till att vi var tvungna att skärpa till oss helt enkelt. Efter det redde vi ut stormen.

Team Thoréngruppen tappade poäng, är det klart nu?
- Vi lägger ingen energi på övriga resultat utan satsar på att vinna våra egna matcher, avslutar David Ahlmark.

Balrog lyckades precis innan Sirius match knipa en pinne mot Team Thoréngruppen som visserligen vann senare i Sudden Death. Det innebär att Sirius nu leder med fyra poäng. Bra förutsättningar för avslutningen med andra ord. I nästa match väntar just Thoréngruppen, även de på bortaplan.

Sirius...
+++ Markus Nordlindh
++ Petter Nilsson
+ Patrik Strandh

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners