Tillbaka

Vinst mot Haninge med 9-2

Läs om hur Sirius fick en smakstart på året

Sirius inledde året på bästa möjliga vis genom att besegra Haninge på bortaplan med 9-2. Man fick en smakstart genom Markus Nordlindh som gjorde årets första Sirius-mål när han assisterades av Aron Olsson, som förövrigt gjorde sitt första allsvenska poäng född 1996. Därefter kvitterade Haninge i power play, men resten av perioden tillhörde Sirius som gjorde två mål och gick till periodvila med just en tvåmålsledning. Man vann även den andra perioden och kunde inför den sista tredjedelen vila på en 5-2 ledning. Men man vilade inte, istället gjorde man processen med hemmalaget Haninge kort, och gjorde fyra mål samtidigt som Tobias Steineck fick hålla nollan under matchens sista 20 minuter. 9-2 tillslut, vilket innebär att man mot Haninge den här säsongen på två matcher får målskillnaden 23-2 (!). Tränaren David Ahlmark fick frågan om det var en enkel historia.

- På sätt och vis var det faktiskt det. I första perioden är dom heta och får lite halvchanser utan att få in bollen. Sedan får vi matchen igenom psykologiskt viktiga mål i slutet av perioderna samtidigt som vi för spelet och är trots det väldigt ineffektiva framåt, säger Ahlmark.


Ineffektivitet säger du, när ni vinner med 9-2?

- Ja vi missade lägen i parti och minut kändes det som (Sirius noterades för 58 skott mot mål) även om det givetvis även trillade in lite bollar.


Några särskilda spelare du vill lyfta fram?

- Kul att Aron Olsson gör sin första poäng, han är väldigt ung och kommer att bli suverän i framtiden. Annars var Steineck mycket bra i målet och spelade matchen igenom med stor pondus.


Nästa match spelas mot Järfälla hemma i Fyrishov. siriusinnebandy.com återkommer med mer inför den matchen.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners