Tillbaka

”Vi har pratat mycket om bortaplansmentaliteten”

Mattias Jällrud inför Växjö-Sirius 9/11

Efter ett längre matchuppehåll är det dags för Sirius att möta Växjö Vipers. Mattias Jällrud delar med sig av sina tankar inför matchen.
”Läget i laget är bra! Vi har fokuserat en del på den fysiska biten under uppehållet och bland annat kört ett par fyspass. Vi har även fokuserat på försvarsspelet och pratat mycket om bortaplansmentaliteten. Det är kul att Kim är tillbaka! Han är en viktig spelare för laget och bidrar med väldigt mycket, inte bara på planen. Han är en jätteduktig spelare med mycket erfarenhet och kunskap som han delar med sig av. Jag känner mig i bra form och femman känns bra. Det ska bli kul med match igen, det var ett tag sedan nu.”, säger Mattias.

Ungefär en tredjedel av årets matcher är spelade och Mattias är lite kluven när det gäller insatserna under säsongen hittills.
”Vi har varit väldigt bra hemma, men inte lika bra borta. Det är blandade känslor kring säsongsinledningen. Det har varit både bra och dåligt, vi har en del att jobba med. Vi behöver skärpa till oss på vissa delar om vi ska nå slutspel.”

Söndag 9 november väntar bortamatch mot Växjö, ett lag som hittills vunnit alla sina hemmamatcher. Sirius har även varit mycket starka på hemmaplan och är hittills obesegrade i Fyrishov vid ordinarie tid. Samtidigt har Sirius förlorat alla sina bortamatcher i år och Mattias hoppas på ett trendbrott nu.
”Jag förväntar mig en fysisk match, med väldigt snabbt spel och många chanser. Växjö är ett kontringsskickligt lag som gärna går på kasse. Det kommer att bli en fysisk, tuff och snabb match. De brukar ha bra publik också, så det blir nog bra tryck i hallen. Jag hoppas att det blir två trender som bryts, våra bortaförluster och deras hemmavinster...”

Mattias tror att Sirius och Växjö kommer att ha särskild koll på ungefär samma saker hos varandra och konstaterar att det är en viktig match för båda lagen.
”Den största detaljen vi får hålla koll på hos Växjö är deras kontringar. Det är nog nästan likadant för Växjö, att de får hålla koll på våra kontringar. De var en stor konkurrent till oss förra året och det blir kanske dem vi kommer att tampas mot i år igen när det gäller slutspelsplats. De har ungefär samma målsättning som oss och det är en väldigt viktig match.”, säger han.

Efter matchen mot Växjö är det ny match redan på onsdag 12 november, då det vankas derby i Uppsala. Sirius tar emot Storvreta i ett Fyrishov som kommer att koka.
”Den matchen vill man helst inte tänka på redan nu, men det blir helt klart årets match! Men man måste försöka fokusera på Växjö först”, avslutar Mattias.

Växjö Vipers – Sirius IBK spelas söndag 9 november kl 16.30 i Fortnox arena. Växjö livesänder matchen via SSL Play. Länk till sändningen, som startar kl 16.15, hittar du här: https://vipersplay.solidtango.com/live/vaxjo-vipers-sirius


...och sedan är det dags för derby!

Sirius – Storvreta spelas onsdag 12 november kl 19 i Fyrishov. Förköp till derbyt (rekommenderas!) görs via http://siriusinnebandy.ebiljett.nu/

För de som inte har möjlighet att ta sig till Fyrishov på onsdag livesänder Sirius derbyt via SSL Play: https://siriusinnebandy.solidtango.com/live/ik-sirius-ibk-storvreta-ibk

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners