Tillbaka

”Vi har med oss en bra känsla inför derbyt”

David Ahlmark inför Sirius-Storvreta 12 november

Igår söndag fick Sirius med sig två viktiga poäng från bortamatchen mot Växjö Vipers. De poängen var säsongens hittills första på bortaplan och var efterlängtade. Kommande match spelas i Fyrishov mot Storvreta redan på onsdag – räkna med innebandyfest! David Ahlmark ser inga problem med att ladda om inför derbyt.

Hur skulle du summera gårdagens vinstmatch mot Växjö?
”Det var en ganska häftig match, men inget jätteimponerande försvarsspel från något av lagen. Offensivt är jag nöjd, vi börjar komma igång, men behöver tvätta bort lite misstag som vi gör på bortaplan. Vi kan inte lita på att vi ska göra så många mål som vi gjorde igår. Vi tar med oss två poäng som är våra första poäng på bortaplan och det var skönt att spräcka den poängnollan. Även om inte allt var perfekt så var det tillräckligt bra! Vi har med oss en bra känsla inför derbyt, nu har vi vunnit två matcher på raken.”, säger David.

Vad betyder det att Kim är tillbaka?
”Kim är en klasspelare! Att Kim är i form betyder jättemycket för oss, dels genom rutinen, dels är han en otroligt skicklig spelare. Det såg väldigt bra ut i söndags, jag tycker att han gjorde det jättebra med tanke på att det var första matchen. Det ska bli jättespännande att se honom mot Storvreta. Han är en viktig tillgång och vi är glada att han är tillbaka!”

Efter ett längre uppehåll är det nu tätt mellan matcherna. Växjö borta i söndags, derby mot Storvreta på onsdag och därefter Helsingborg borta på söndag. Hur lägger ni upp dagarna inför derbyt?
”Vi vilade från träning idag eftersom vi kom hem så sent igår, vi var inte hemma förrän vid två i natt och de flesta har jobbat idag. Då är det inte så stor idé att träna. I morgon kör vi lätt träning och laddar om batterierna. Det blir inga problem att ladda om inför derbyt och vi ser fram emot att spela på hemmaplan igen.”, säger David.

Vilken typ av match kommer publiken att få se?
”Ja, det blir spännande att se... Storvreta har pratat mycket om nytt spel med hög press och det tycker jag att deras förstafemma har stått för. Men jag vet inte hur de kommer att spela, förutom det att förstafemman kommer att ha hög press. Vi försöker spela med hög press när det är läge. Vi har börjat säsongen lite tillbakadraget, men har klivit fram mer efter hand. Storvreta är ett väldigt bollskickligt lag, så vi får se. Vårt anfallsspel har blivit mycket bättre och jag hoppas att vi står för betydligt fler anfall än tidigare.”

Hur speciellt är det med derby?
”För spelarna är det ganska speciellt med derby, det är extra roligt att spela när man får möta kompisarna i Storvreta. För mig som tränare är det inte så speciellt, alla matcher är roliga! Det jag ser fram emot lite extra är att det kommer att vara mycket folk i publiken. Det är jättekul att hejaklackar kommer att finnas på plats och skapa stämning i hallen. Det är otroligt uppskattat från allas sida, både från spelare, tränare och publik, och det taggar lite extra. Det älskar vi! Helt klart!”, avslutar David.

Välkommen till Fyrishov onsdag 12 november kl 19!


Förköp din biljett!
Välkommen att förboka biljett/biljetter via http://siriusinnebandy.ebiljett.nu/ eller kom förbi Sirius innebandys kansli på Seminariegatan 33H, öppet tisdag 11 november kl 14-20. Betala gärna med kort på kansliet. Biljetter säljs även i mån av tillgång i entrékassorna i Fyrishov på onsdag, betala gärna med kort eller swish.

Matchen livesänds via SSL Play!
Matchen webbsänds via SSL Play för de som inte har möjlighet att vara på plats i Fyrishov. Matchstart kl 19, sändningsstart kl 18.45. För 69 kronor kan du följa matchen här: https://siriusinnebandy.solidtango.com/live/ik-sirius-ibk-storvreta-ibk Kommentatorer är Niklas Brattemo och Peter Blombergsson. Sändningen innehåller repriser, highlights och matchklocka.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners