Tillbaka

”Vi har många unga spelare. Vi har allting, mixen är fantastiskt bra!”

David Ahlmark inför seriestarten nästa vecka

Den efterlängtade seriestarten närmar sig. David Ahlmark har en bra känsla och publiken kan vänta sig roligt spel. David menar att hela laget har utvecklats och blivit bättre, med högre bolltempo, nya lirare och många unga spelare som tillsammans med de mer rutinerade ger en riktigt bra mix i laget. Målet är slutspel!

Det är bara en dryg vecka kvar till första matchen som går mot Dalen på bortaplan i Umeå den 17 september.
”Det känns bra, men jag tror att de flesta tränare så här just innan seriestart nog skulle vilja ha lite mer av försäsong... Det finns alltid saker att slipa på, men i grund och botten känns det mycket bra och alla vet hur de ska spela. Vi är sugna på att börja spela seriematcher nu, det ser vi verkligen fram emot!”, säger David.

Vad kommer vi att se för skillnad på laget i år jämfört med förra året?
”Förra året jobbade vi bra i spelet utan boll, men vi var inte lika starka i spelet med boll, vi hade för lågt tempo. I år blir det högre bolltempo! Det blir roligare för publiken att se och vi har framförallt blivit ett bättre lag. Tempot är nog den stora skillnaden spelmässigt. Vi har ju förlorat några spelare, till exempel den fantastiske Martin Bengtsson som stod för både hårt jobb och stort hjärta. Vi som lag måste hålla kvar det.Vi har samtidigt bland annat fått in en riktig lirare i Billy Nilsson. Han blir väldigt sevärd under säsongen.”

Sirius trupp innehåller många unga spelare som tillsammans med de mer erfarna ger en bra mix. I truppen finns hela nio spelare som är födda 1993 eller senare och David konstaterar:
”Vi har helt klart många unga spelare. Det är fler lag i SSL som har många unga spelare, men det är nog inte så många lag som har en spelare som är född 1997 som Daniel Stenlund är. Han är väldigt ung och har gjort det jättebra hittills, vi ser fram emot att följa honom under säsongen. Han tränade ju en del med a-laget redan förra året. Vi har en bra mix över hela linjen, från unga spelare till rutinerade. Vi har allting, mixen är fantastiskt bra, den är vi jättenöjda med.”


”Jag tycker att vi har många som är starka och har utvecklats. Till exempel har Aron Ohlsson och Mattias Jällrud spelat forwards ihop i tredjefemman med Joel Norman som center. Hela den formationen har sett riktigt stark ut och det gjorde de redan när de började spela ihop i slutet av förra säsongen. När SSL väl drar igång tror jag att de kan ta ett stort steg, eller snarare ännu ett kliv, och kan bidra väldigt mycket under säsongen.”

Laget har spelat några träningsmatcher de senaste veckorna. Förluster mot Falun och AIK, vinster mot Järfälla, i de tre träningsmatcherna i Finland och senaste helgens matcher mot Kais Mora och Gävle.
”Vi började ganska svagt i träningsmatcherna, men trenden har varit åt rätt håll, det har sett bättre och bättre ut. Vår förstafemma ser jättejättestarka ut och det är klart att det är viktigt att ha en förstafemma som levererar. Utvecklingen ser bra ut i hela laget!”

Vad har ni satt för målsättningar i laget inför säsongen?
”Lagets målsättning är att spela slutspel, i år vill vi verkligen ta steget. Vi vet att det är tufft, särskilt andra året som nykomling. Vi har full respekt för det, men satsar på att ta oss dit. Vi är väldigt sugna på att komma igång nu! Vi är väldigt glada för att vi fick en större publik förra året än tidigare. Det är jättekul med allt publikstöd, det ger energi, och vi hoppas förstås att vi kommer att bjuda publiken på bra matcher!”, avslutar David.


Första matchen är på bortaplan. Dalen – Sirius spelas onsdag den 17/9 i Umeå. För information om livesändning, se Dalens sida på www.sslplay.se

Första hemmamatchen går lördag den 20/9 i Fyrishov då Sirius tar emot Granlo. Ge de blåsvarta ditt stöd på plats - eller följ matchen via Sirius livekanal på SSL Play.

/KN

 

Kommentarer

166
09
sep
2014
( bild saknas )Mango
211 inlägg

Tyck till om detta inlägg

COMMENT-VOTE
166
+100%
1 röster (Du har redan röstat)

kör hårt mannen 

9 sep 2014: Tjena David, hoppas du kör hårt med grabbarna och försöker spela lite äkta "ryss-spel".

Få se om det passar så kommer Cska och kikar på er nästa gång ni spelar match i närheten av super-Borlänge.

//Timber
 
 
 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners