Tillbaka

"Vi har fokus på att jobba vidare med den speciella "siriusandan"

Ted Wikström tillträder som ny Utvecklingsansvarig i IK Sirius IBK

Ted Wikström tillträder som ny Utvecklingsansvarig inom IK Sirius IBK från 1 augusti. Vi får ett snack med ”Teddan” från Gold Coast, Australien, där han just nu avslutar sina studier och inom kort återvänder till Uppsala.

Grattis till jobbet Ted! Vad innebär din nya roll som Utvecklingsansvarig?
– Tack! Det innebär kort och gott att jag kommer att vara ansvarig för utvecklingen av våra ungdomslag inom IK Sirius IBK. Det är mitt ansvar att se till att vi tillsammans tar de kliv vi vill ta och att vi ständigt går framåt i vår utveckling. Jag har en hel del idéer jag kommer att bolla med ledarna i de olika ungdomslagen. Rollen kommer också innebära viss medverkan vid större event som Sirius anordnar under säsongen.

Ted Wikström tar över efter Jonas Boväng som haft en liknande roll och då lett arbetet med att ta fram och utveckla den Blåsvarta tråden inom IK Sirius IBK.

– Just den blåsvarta tråden sträcker sig hela vägen från de allra yngsta i innebandyskolan och upp till 16 år. Ska vi vara ärliga så sträcker den nog sig hela vägen upp till A-laget då just den här "siriusandan" märks tydligt även där. Mycket av de idéer vi hämtar kommer ju uppifrån och vandrar neråt i åldrarna, säger Ted.

Den Blåsvarta tråden följer SIU-modellen med färgerna svart, röd, blå, grön och brun. Dessa färger symboliserar de olika nivåer lagen befinner sig på. Medan svart är riktad mot de allra äldsta ungdoms- och juniorlagen där elitverksamheten blir vardag, så är grön för de allra yngsta där lek och kompisskap är byggstenar.

Hur fortsätter ni arbetet med den blåsvarta tråden framöver?
– Arbetet kommer givetvis att fortsätta. Vårt mål är att fortsätta bygga vidare på de grunder som Jonas lagt. Man kan likna det med ett hus där väggar, golv och tak är byggda, men nu är det dags att inreda och finslipa. Framförallt så kommer vi att lägga mycket fokus på att jobba vidare med den "siriusanda" som byggts upp under åren. Jonas har gjort ett jättejobb med att få in samma tänk i alla våra ungdomslag, och det är just sådant som vi vill bli kända för. Spelare, ledare och supportrar (läs föräldrar) ska veta vad det innebär att spela i Sirius och man ska vara stolta över att tillhöra oss.

En annan viktig del i Ted´s roll som Utvecklingsansvarig är kontakten med ledarna för klubbens olika ungdomslag. Arbetet med att stötta och utveckla klubbens ledare kommer att fortsätta som förut om än med lite annat upplägg. Under säsongen 2014/2015 kommer ett tydligare fokus ligga på att förbereda ungdomslagen för match och prestation, lite bättre och mer proffsigt än tidigare. Under september och oktober kommer Ted t.ex. att jobba mycket inom de lite äldre ungdomslagen med hur man anpassar träningarna så att de blir mer förberedande inför match.

– Inom detta område ligger innebandyn långt efter många andra idrotter, säger Ted, och vi i Sirius vill bli kända för att ge våra spelare en utbildning där de är väl förberedda på sin uppgift och alla vet vad man ska göra inför match. För de lite yngre lagens ledare så kommer jag jobba mer med långsiktig utveckling och glädje till sporten innebandy. Jag tror att det även är viktigt att i så tidig ålder som möjligt få föräldrar att förstå vad det innebär att ha ett idrottande barn.

Ted kommer även att öka fokus på den fysiska biten av träningen.
– Kommande säsong har vi fler och starkare resurser än någonsin och vi ska ta vara på det och öka förståelsen för skadeförebyggande och underhållande av kroppen, säger Ted. Till viss del kommer detta arbete sträcka sig hela vägen ner till de yngsta, men då givetvis mer i lekform, avslutar Ted.

Vi önskar Ted stort lycka till!

/HB

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners