Tillbaka

"Vi har en bra mix i laget och fortsätter att jobba lokalt"

Sportchefen Nicklas Stuxgren berättar om tankarna bakom lagbygget, som nu är klart inför 14/15

Sirius IBK:s trupp inför SSL-säsongen 14/15 är nu klar och sportchefen Nicklas Stuxgren är mycket nöjd. En stor del av truppen är intakt sedan tidigare år, men den har spetsats och breddats. Laget har även stor lokal förankring, 90% av spelarna har startat sin innebandykarriär i Uppland.

Vi har just nu den mix i truppen som vi vill ha och kan stå bakom som förening. Det är en blandning mellan unga lovande, etablerade stjärnor och rutinerade svenska mästare. Vi lyckades behållas en bra stomme från vår förra sejour i SSL. Dom ställde sig även bakom vår långsiktiga plan och förändring av föreningen. När vi sedan lyckades bra i Allsvenskan och SSL så har vi kunnat fortsätta att jobba vidare på en ny kultur och ett stabilt lagbygge. Vi är klara inför kommande säsong nu, men översyn pågår löpande eftersom vi har spelare som vi vet inte kommer att spela så många säsonger ytterligare i Sirius”, säger Nicklas som har varit ordförande i Sirius IBK:s sportgrupp i fem år. I sportgruppen ingår även Anders König, som är en tidigare backklippa i Sirius. Tillsammans med ordföranden Peter Tornberg bollar de frågorna runt a-laget.

Vi ville spetsa truppen för att få en andra lina som kunde producera mer poäng. Under förra säsongen fick första linan dra ett för stort lass. Om man tittar på slutspelslagen så har dom någon spelare som spelar i landslaget eller är uppe och nosar mot landslaget. Dessa spelare avgör tajta matcher och är skillnaden mellan att vinna med 4-3 och att förlora med 3-5.”, fortsätter Nicklas som kommenterar nyförvärven så här:

”Vi fortsätter att jobba lokalt. Billy Nilsson är ju inte från Uppland men han har varit i föreningen tidigare och han tillför den spets vi önskade. Billy Nilsson har två raka SM-guld med Falun och två landskamper när han spelade hos oss tidigare. Just den spelare och personlighet vi sökte, han är målfarlig på planen och har glimten i ögat utanför. Erik Svenson var starkt bidragande till att vi gick upp första gången till SSL samt att han drog ett tungt lass säsongen efter i SSL. Erik har nu varit i Warberg i två år och där har han kunnat utveckla sitt spel ytterligare. Han kommer att kunna bidra med rutin, fysik samt riktigt fint passningsspel. Vi kommer även att lyfta in Axel Gåve och Daniel Stenlund, spelare som vi har sett utvecklas bra i Gottsunda/Sirius U och som har tränat en del med a-laget redan. De två kan gå hur långt som helst, det är upp till dom själva. Vi har även gjort inlånet av Joel Norman från Storvreta permanent. Joel har skrivit på två år för oss och det känns riktigt bra att han väljer att fortsätta utveckla sitt innebandyspelande i Sirius. Sist in in truppen är Hampus Bodin som kommer att gå in som andra målvakt bakom Petter. Hampus har gjort det bra i sina tidigare klubbar och vi hoppas att han kan utvecklas ännu mer i en lite tuffare miljö.”

Några spelare lämnar också truppen inför kommande säsong berättar Nicklas. ”Martin Bengtsson flyttar tillbaka till Stockholm och Jonathan Hedström och Jesper Lundgren flyttar hem till Gävle. Markus Nordlindhs kontrakt har gått ut och han kommer att spela för Alunda nästa säsong. Vi hjälper även till med ett utlån av Tobias Steineck så han kan få lite mer speltid för att kunna fortsätta att utvecklas. Han har 5-6 klubbar att välja på, allt från division 1 till SSL. Tobias har en stor potential och är för bra för att stå som tvåa bakom Petter, som gjorde en kanonsäsong och i mitt tycke är SSL:s bästa målvakt.”, säger han.

Målsättningen 14/15 är slutspel, men vi har en stor respekt som ny förening i SSL-sammanhang. Vi vet att det krävs mycket att ta sig dit. Det långsiktiga målet för a-laget är att etablera sig som ett stabilt slutspelslag men det ligger tre år fram i tiden. Vi kommer även framöver att fortsätta med strategin att ha två femmor som ska vinna matcher åt oss, en tredje lina som ska jaga på för att visa att dom vill vara bland de två första formationerna och en fjärde formation som ska vara med och träna/spela sig in i SSL-miljön. Det är så mycket större skillnad mellan division 1/Allsvenskan och SSL än vad många tror. Sirius IBK kommer att vara föreningen man vill spela i om man vill ha så bra förutsättningar som möjligt för att bli bäst på innebandy. Det innebär att vi prioriterar bra resor till matcher, bästa träningsförutsättningarna i form av tränare/ledare, utrustning, träningsanläggningar, träningstider och sjukvård/rehab före att betala höga ersättningar.”, berättar Nicklas.

När det gäller ledarstaben får vi se en förändring inför kommande säsong.
”Vi har gjort en justering då vår assisterande tränare Mårten valt att kliva vidare och satsa på sin egna tränarkarriär. Han blir huvudtränare i Hagunda. Mårten har varit en riktigt bra tillgång för föreningen och har bidragit mycket till a-lagets resultat under de senaste två säsongerna. En klippa som ledare och tränare. David är kvar som huvudtränare med Nicko som assisterande.”, avslutar Nicklas.

Nicklas har för övrigt själv spelat innebandy sen han var 13 år och hade Sirius IBK:s nuvarande kassör Hasse Forsell som juniortränare en gång i tiden. Om juniortiden säger Nicklas: ”Hasse var även då grymt smart och myntade uttrycket: Grabbar, det spelar ingen roll hur hårt ni skjuter om ni inte träffar mål. Det går inte att göra mål om man skjuter utanför...”.

/KN

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners