Tillbaka

Uddamålsförlust i Varberg

Det blev en uddamålsförlust med 4-3 (1-0, 3-1, 0-2) i den svåra bortamatchen mot Warberg i söndagens SSL-match. Det märktes att det var en match mellan två lag som det inte gått så bra för, det där riktiga skönspelet uteblev. (Samtliga Foton Eva-Lena Johnsson)

Warberg skall nog tacka sin målvakt Peter Sjögren att man inte hamnade i underläge då Sirius startade klart bäst. Redan i matchens inledning fick Sirius chansen att spela med en man mer i PP men satte dessvärre inte något skott på mål, dock ett antal utanför. Det var mycket Sirius första halvan av perioden och chanser skapades hela tiden på fina spelvändningar men skärpan fanns inte i avsluten.

Ju längre perioden gick desto mer fick Warberg att säga till om och det var ganska symptomatiskt för matchen att när Sirius inte gör mål på sina chanser så kommer det förr eller senare ett mål i baken. Det är i slutskedet av perioden som Kimmo Eskelinen gör ett typiskt Warbergsmål, det är långt utifrån och kommer till efter diagonalpass ut på högerkanten från Henrik Olofsson. Tobias Steineck i Siriuskassen hinner inte med i sidledsförflyttningen.


Kimmo Eskelinen Warberg och Robin Wahlberg Sirius

Trots det målmässiga underläget med 1-0 fanns det ändå en hel del i spelet som talade för Sirius som dock kom ut som ett helt annat lag i andra, eller man kanske skall säga att Warberg kom ut som ett helt annat lag i andra. Hemmalaget tog över matchen totalt, i periodens första minut kan Magnus Svensson ohotad båga sig igenom mittzonen för att släppa ut bollen till Adam Brobakken som kom i en högerlöpning och snyggt sprätte upp bollen i Steinecks högra kryss. Om Peter Sjögren var bra i första så gjorde Tobias Steineck en mycket bra insats i andra perioden då Warberg radade upp målchanser.

Warberg har en bra period och lyckas bra med sitt diagonalspel, efter ett konstant tryck lyckas man även göra 3-0 med ett nytt skott lång utifrån. Från mittlinjen kan Kim Hadelund skjuta in bollen bakom Steineck som såg skymd ut av två Siriusspelare. I den åttonde minuten kan Jim Canerstam göra 4-0 efter en frislagspetning från Magnus Svensson, frislaget föranleddes på ett litet märkligt sätt med en spelvändning av Sirius som får ett frislag emot sig när en spelare springer på Magnus Svensson i samma stund som spelvändningen sker.


Freddi Ramsell håller undan för Warbergsforward

Trots uppförsbacken får Sirius nytt mod och spelar upp sig rejält efter Jesper Johanssons direktskott till 4-1 från höger efter passning från Dan Johansson. Hårdskjutande Johansson visar hur viktigt det är att sätta bollen på mål och hur effektivt det är med direktskott. Målet var för övrigt identiskt med det som Kimmo Eskelinen gjorde i första perioden. Efter målet sker en förändring av matchbilden, Sirius tar tag i taktpinnen och skapar mer och mer. Bästa chansen hade nog Robin Wahlberg efter ett fint släpp från Peter Berlin i en spelvändning men Wahlbergs skott gick rakt på Sjögren.


Peter Berlin skapade flera fina chanser, men blev poänglös mot Warberg

Med två minuter kvar av perioden får Warberg en utvisning, det är dessvärre en felbedömning från domaren då John Barck och en spelare i Warberg springer ihop. Det numerära överläget resulterar dock inte i mer än två skott utanför och ett i täck. Med två sekunder kvar av perioden får Sirius en utvisning, det är John Barck som lite oturligt träffar en Warbergsklubba när han skall rensa bort bollen.

Tredje perioden startar med spel i numerärt överläge för Warberg och Sirius gör bra ifrån sig i sitt boxplay, dock snackar Robin Wahlberg ut sig efter en minut och Warberg får en gratischans att utöka sin ledning i spel fem mot tre. Sirius kunde reda ut anstormningen i ett väl genomfört boxplayspel. Ett mål till hemmalaget i det läget hade nog varit en övermäktig uppgift för Sirius att plocka in. Steineck fortsätter att spela bra i den tredje och gör en riktig ”idioträddning” när Canerstam och Svensson diagonalspelar och alla troligen var på väg att notera kasse så gör Steineck en sidledsförflyttning och räddar med benen.


Erik Svenson och hans lagkamrater får sikta in sig på Linköping i nästa match

När Simon Nilsson i Warberg drar på sig en utvisning i den tionde minuten kan Jesper Johansson göra sitt och lagets andra mål för dagen då han återigen sätter ett direktskott efter en diagonalpass från John Barck till 4-2. Det blir match av det hela och Sirius skapar en del chanser de sista tio minuterna av perioden men får inte utdelning. Sirius tar ut Steineck ur kassen i ett försök att komma ikapp och med 7 sekunder kvar kan Johan Sr Eriksson peta in en retur efter ett skott i stolpen, det målet blev dock mer av akademisk karaktär precis som den utvisning Jesper Johansson fick med 2 sekunder kvar då reduceringen till 4-3 kom försent.

Att besegra Warberg på hemmaplan brukar inte vara lätt men Sirius gav Warberg en match om det. Nu stundar ett välbehövligt uppehåll i två veckor och sedan väntar en mycket viktig match borta mot Linköping som har 4 poäng liksom Sirius.

//Peter BohlinTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners