Tillbaka

Uddamålsförlust i derbyt

Storvreta vann premiären och derbyt mot Sirius med uddamålet 5-4 (2-1, 2-1, 1-2). En till synes trygg ledning för Storvreta i slutet av tredje perioden med 5-2 byttes till ett hopp om delad poäng för Sirius då man gjorde två mål på mindre än en minut med två minuter kvar av matchen.

Storvreta vann premiären och derbyt mot Sirius med uddamålet 5-4 (2-1, 2-1, 1-2). En till synes trygg ledning för Storvreta i slutet av tredje perioden med 5-2 byttes till ett hopp om delad poäng för Sirius då man gjorde två mål på mindre än en minut med två minuter kvar av matchen. Trots att Sirius visade mest vilja så räckte det inte idag.

Knappt hade man hunnit bänka sig så stod det 1-0 till Storvreta, det var hemvändaren Gabriel Oredsson som tog hand om en retur. Därefter hände det inte så mycket och den där rätta derbykänslan infann sig inte riktigt. Med minuten kvar av perioden kan Johan sr Eriksson kvittera, det var ett ganska överraskande mål, glädjen varade dock inte mer än dryga halvminuten så var Storvreta i ledningen igen efter mål av Mattias Samuelsson och ställningen var 2-1. Inga utvisningar noterades och matchen var så långt lite väl snäll för att vara ett derby.


Johan jr Eriksson jagar Joel Kanebjörk

I andra perioden blev det något bättre även om det tidvis var ganska slarvigt spel från båda lagen. Sirius visade lite mer vilja och var hetare än Storvreta men fick ingen utdelning på sitt hårda arbete. Istället är det Kim Johanssom som sätter sin egen retur till 3-1 och matchen hettar till något ju längre perioden spelas. Sirius klarar spel i numerärt underläge då Jonas Berggren blivit utvisad för obstruktion, nästan minuten efter att Sirius blivit fulltaligt gör Patric Krisandersson 3-2, ett mål som ställer Viktor Klintsten efter att den ändrat riktning på en Storvretafot.

Sirius får mer att säga till om i den andra perioden och är det bättre laget, men man får ingen utdelning på de chanser som skapas. Spelet är lite annorlunda än man är van med sedan tidigare, borta är de långa bollarna mellan backarna och spelet är mer koncentrerat framåt. Ibland blir det dock några "tjoffbollar" att jobba på i hörnorna. När Freddi Ramsell blir utvisad med dryga minuten kvar kan inte Sirius försvar hålla emot, Mika Kohonen utökar till 4-2 samtidigt noteras den finska stjärnan för sitt 800:e mål i den högsta serien.

Sirius Peter Berlin oroar framför Storvretas mål

Storvreta bygger sitt spel utmed kanterna, men Sirius försvar håller ut det flesta farligheterna. I slutet av perioden utvisas Hannes Öhman men Sirius kunde inte utnyttja det numerära överläget som man fick med sig in i tredje perioden.

Matchen utvecklas och blir bättre med Siriusögon sett ju längre den spelas, i inledningen av tredje skapar Sirius många fina chanser men Viktor Klintsten i målet gör en riktigt bra match för sitt Storvreta. Trots underläget med två mål är Sirius på gång och man skapar heta chanser hela tiden men när Patric Krisandersson åker ut 2 minuter för spel med handen ringer det igen bakom Petter Nilsson. Det är ett klassiskt samarbete mellan Öhman och Kohonen som avslutas med ett skott från kanten till 5-2.

Efter tas en timeout och nya riktlinjer dras upp. Med bara några minuter kvar av tredje perioden plockar Matsenius ut Nilsson ur kassen och satsar på att komma närmare. Det lyckades nästan då Sirius kan göra två mål inom loppet av 47 sekunder utan målvakt, först 5-3 av Peter Berlin och sedan 5-4 från Johan jr Erikssons klubba. Båda målen framspelade av Jesper Johansson som för övrigt noterades för tre assist i matchen. 

Det blir lite stökigt i sista minuten då Jesper Johansson beträder målvaktens område och Storvreta får en straff som dock Petter Nilsson kan rädda. Därmed får Sirius slutföra matchen med Johansson utvisad. Med endast några sekunder kvar är det nära att Niko Lehtonen kan peta in kvitteringen sedan Sirius lyft in bollen på kassen i ett sista försök att nå en kvittering. 

Jesper Johansson noterades för tre assist i matchen

Storvreta vinner derbyt med 5-4 och är mycket effektivare än Sirius denna kväll. Noterbart från matchen är Jesper Johansson tre assist, men även att Sirius visar att man kommer spela rakare och mer framåt än tidigare. Petter Nilsson gör en mycket bra insats i kassen. Två av Storvretas mål kommer till i numerära överlägen, det var en av de sakerna som lagkapten Erik Svenson varnade för i intervjun här på hemsidan inför matchen.
 
Nu är premiären avklarad, nästa uppgift är på måndag klockan 19,00 i Fyrishov då Falun kommer på besök. Välkommen till Fyrishov, missa inte chansen att vinna biljetter till match på vår facebooksida. Mer info kommer om det under fredagen.

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners