Tillbaka

Tung förlust mot AIK

Torsdagkvällens match mot AIK beskrevs som den första riktiga nyckelmatchen sedan tränarbytet i Sirius, det var en match där man skulle vara med och fightas om poängen på allvar. Nu blev det inte någon särskilt bra match eller insats även om det målmässigt var jämnt under större delen av de tre perioderna.
AIK tog samtliga tre poäng och fortsätter att vinna sina nyckelmatcher, på torsdagkvällen skrevs resultatet till 3-6 (1-2, 1-1, 1-3) för Sirius del gäller det nu att snabbt skaka av sig den här förlusten och fokusera på nästa uppgift som är mot Jönköping på söndag.

Första perioden började ganska bra med ett ledningsmål i den sjätte minuten av Johan sr Eriksson efter inspel från Erik Svenson. Sen är det mycket nära att ”junior” kan ge Sirius 2-0 i den tionde minuten men hans skott tar i ribban och AIK kvitterar till 1-1 i anfallet efter genom Claes Englund. Ytterligare minuterna senare kan AIK ta ledningen med 1-2 som blir periodresultatet. Första perioden är tempofattig och inget av de båda lagen bjuder på några ytor vilket gör att det blir väldigt stillastående.

Med tre minuter spelade av andra perioden utökar AIKs K-J Nilsson till 1-3 det ser enkelt ut och går inte särskilt fort. Det är en djupledsboll till Patrik Sinerius som spelar över till K-J Nilsson som bara behöver lägga in bollen i kassen. Sirius får chansen att reducera när Mats Carlsson i AIK åker ut 2 minuter för hårt spel men det blir inte mer än någon halvchans av det hela. Båda lagen försvarar sig bra och de flesta skotten kommer ganska långt ut och blir aldrig några riktiga hot för målvakterna, dock har AIK lite lättare att skapa farligare chanser totalt sett i matchen.När drygt halva perioden är spelad kommer Fredrik Sandqvist i en typisk ”båglöpning” han får bollen via ett ”släpp” från Gustav Eriksson och Patrik Jansson i AIKs kasse ser aldrig bollen när den går in till vänster om honom. Målet ger lite luft under vingarna på hemmalaget som tar tillbaka lite av initiativet i andra halvan av perioden men det faller inte fler mål och båda lagen går till vila inför sista perioden med 2-3.

Storstjärnan Kim Nilsson som i princip varit osynlig så här långt i matchen blixtrar till och gör ett bra nummer på Sirius ena kant och spelar över till K-J Nilsson som utökar till 2-4. Efter målet öppnar det upp sig lite men AIK har mer boll i perioden än tidigare och en liten tempohöjning sker. AIK drar på sig en utvisning som dessvärre blir resultatlös för Sirius, när sedan Fredrik Sandqvist åker ut på en tvåa för hårt spel efter 12.15 tar det bara drygt tjugo sekunder innan det ringer bakom Steineck i kassen. Målet som betydde 2-5 blev ”spiken i kistan” och trots reducering till 3-5 av ”senior” när Sirius tagit ut målvakten fanns det inte tillräckligt med tid kvar för att kunna hota, AIK kan istället göra 3-6 i tom kasse med elva sekunder kvar.

950 åskådare hade sökt sig till Fyrishov denna kväll trots att det var direktsändning i TV4 sport, det kan bero på att Sirius samarbetspartners bjöd på entrén och en insamling till HjärtLungfonden skedde istället för att ta betalt, vi återkommer med information om vad insamlingen gav så fort det är kontrollräknat. När det gäller själva matchen finns det anledning att vara kritisk som publik och TV-tittare. Ingen av lagen bjöd upp till dans, vem kunde ana att en SSL match kunde spelas i så lågt tempo, men klandra inte spelarna för detta för dem kämpade och slet för att vinna poängen men ibland funkar det helt enkelt inte. Det funkade inte för Sirius denna kväll, på söndag är en annan dag – och en annan match. Då gäller det att ha laddat om batterierna, för den här matchen är redan historia.

//Peter Bohlin


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners