Tillbaka

Tappade allt i tredje

Trots en perfekt genomförd första period och en klart godkänd andra blev det förlust mot Helsingborg borta på måndagskvällen med 11-8 (0-2, 4-5, 7-1).

Efter en väl genomförd första period var ställningen 0-2 och Sirius vann skotten med 1-9, Helsingborg hade ingenting att sätta emot och tvingades tidigt ta beslutet att bänka sin avlastningsfemma efter endast ett byte – det som gjordes när ”Junior” gjorde 0-2. Ledningen efter första perioden borde varit större men stannade vid 0-2.

I andra perioden får Helsingborg en tidig reducering till 1-2 efter tre minuters spel men ”senior” som för övrigt var inblandad i fem mål kunde göra 1-3 endast halvminuten efter Helsingborgsmålet. ”junior” utökar till 1-4 men sen tappar Sirius lite, eller man kanske skulle kunna säga att Helsingborg spelar upp sig rejält och får en period där man ökar bolltempo, släpper på spelare med fart. Helsingborgsvändningen kommer i samband med en utvisning på Gustav Eriksson. Man gör först mål i sitt power play och sedan tar hemmalaget över tillställningen totalt under några minuter och gör även 3-4 av bara farten efter 14.11.

Helsingborg fortsätter att spela bra, MEN det är Sirius som vänder och på två minuter kan man göra tre mål i tur ordning av Fredrik Sandqvist, Peter Berlin och Johan senior Eriksson. Helsingborg byter in målvakten Toivoniemi efter Berlins mål men han tvingas direkt att släppa 3-7 som ”senior” snyggt väntar ut målvakten och enkelt lyfter in i kassen. Samtidigt som slutsignalen ljuder gör Helsingborg 4-7 vilket är resultatet efter två perioder.

När tredje perioden startade fanns det egentligen ingenting som tydde på att det skulle gå som det gjorde, men Helsingborg fick ett snabbt mål och ytterligare ett några minuter senare och hade kontakt 6-7 därför kändes det extremt viktigt med ”seniors” mål i den femte minuten till 6-8. Dessvärre tog det slut där för Sirius, Helsingborg sätter 7-8 i mitten av perioden och kvitterar till 8-8 då det återstår drygt 6 minuter av matchen Sirius spel har kommit av sig helt.

När den finska stjärnan Jani Kukkola gör sitt tredje mål i den sista perioden efter 14.02 tar Lars Jedheim timeout för att snacka ihop laget men det hjälper inte, Helsingborg vinner matchen med 11-8. Även om tredje perioden borde falla i glömska snabbt som tusan så finns det glädjeämnen i framför allt den första perioden, men även att laget gör 8 mål får betraktas som ett glädjeämne då målskyttet tidigare varit ett av problemen. Att vi släpper in 11 mål är naturligtvis inte godkänt, framför allt när sju av dem kommer i sista perioden.

Nya tag på Torsdag i Fyrishov mot AIK – matchstart klockan 19.15 FRI ENTRE så vi hoppas att många kommer och stöttar Sirius i den viktiga matchen.

 //Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners