Tillbaka

Svår uppgift väntar i Falun

Annandagsidrott var för några år sedan endast något som utebandyn praktiserade, numera har de flesta vinteridrotterna fulla omgångar på annandagen och innebandyn är inget undantag. För Sirius del handlar det om att ta sig an IBF Falun i en match som spelas i skuggan av de tomma skidbackarna på Lugnets idrottsområde i vintermetropolen Falun.
Falun är troligen den tuffaste motståndaren att möta i dagsläget i Superligan, man är formstarkast av alla lag och har sex raka utan förlust. Eller vad sägs om bland annat segrar mot Warberg 6-3 samt Caperiotäby senast med hela 11-5. Laget förfogar över två av de hetaste spelarna i Sverige i Rasmus Enström och Alexander Carlström som tillsammans har gjort 43 av sitt lags totala 88 mål och deras betydelse för Faluns framgångar behöver inte preciseras närmare.

Falun har en poäng upp till Storvreta som trots liten resultatmässig svacka fortfarande innehar första platsen i tabellen. Man har endast två förluster i årets SSL så här långt och är det lag i SSL som förlorat minst antal matcher. Om Sirius skall ha en chans att ta poäng mot favoriterna Falun krävs det att allt stämmer för oss, först och främst gäller det att få stopp på stjärnorna Carlström/Enström. Lyckas vi med det så har vi halverat deras målskörd och då kanske det finns en chans att snacka om poängen.

Sirius har sedan de två senaste matcherna presterat riktigt bra mot två topplag i Caperiotäby och Storvreta, vi har fått med oss 4 poäng på dessa matcher. Den positiva utveckling som laget befinner sig i just nu är efterlängtad och ger ett visst hopp om att kunna fixa nytt kontrakt i SSL inför nästa säsong. Det kan dock vara för mycket begärt att laget skall ta med sig tre poäng hem från Dalarna men vi hoppas kunna vara med och snacka om poängen så länge som möjligt i matchen. Traditionellt sett så brukar det vara täta matcher mellan lagen, på de fem möten som laget har spelat har tre slutat med uddamålsseger för någon av lagen.

Tidigare möten mellan lagen:
Sirius – Falun 2-8
Sirius – Falun 6-7 sd
Falun – Sirius 5-6
Falun – Sirius 10-7
Sirius – Falun 5-4

I Sirius är samtliga spelare tillgängliga för spel och laget åker till Lugnet med tre femmor och två målvakter. Laget genomförde en träning på juldagen som var avslappnad och lättsam, de flesta tyckte nog att det var skönt att springa bort lite julmat inför drabbningen mot Falun. För oss är som bekant samtliga matcher lika viktiga som en SM-final, vårt slutspel pågår för fullt….slutspelet som skall leda till nytt SSL-kontrakt.

Kämpa…

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners