Tillbaka

Suddenvinst mot Tyresö

Söndagens SSL-match mellan Tyresö Trollbäcken och Sirius skulle sluta med en enkel seger för Tyresö mot ett omotiverat Sirius som inte hade någonting att spela för…nu blev det inte så.

Nästan fyra hundra åskådare hade sökt sig till Torvalla Sporthall och nykomlingarna TT hade inte bara fixat nytt kontrakt, nu fanns det en god chans att även ta en plats bland de åtta lagen som skall spela slutspel men det märktes inte på hemmalaget som uppträdde så otaggat och oinspirerat i första perioden som man kunnat förvänta sig av Sirius. Mannen för dagen i Sirius var Johan jr Eriksson som var direkt inblandad i totalt fyra mål, junior inledde målskyttet efter fem minuter men TT kunde kvittera två minuter senare.

Linus Bergström som haft sparsamt med speltid i årets SSL tog sin första SSL-poäng när han spelade fram junior till 1-2 med drygt tre minuter kvar av första perioden, sedan fick Sirius chansen att utöka ytterligare när TT drar på sig en utvisning men periodresultatet blir 1-2 till Sirius som vinner skotten med 9-13.

I andra perioden spelar Tyresö upp sig ordentligt och kan fullt rättvist kvittera till 2-2 även om Petter Nilsson i målet olyckligt ”tappar” in bollen mellan benen. John Barck ger Sirius ledningen med 2-3 efter snygg framspelning från Peter Berlin och minuterna senare utökar Dan Johansson efter ett klassiskt diagonalspel från Junior när tiden står på 17.23. Sirius har en fantastisk utdelning på sina chanser i perioden och sätter totalt två kassar på sina fyra skott. Innan perioden är slut visar även TT prov på effektivitet och jämnar ut tillställningen med två snabba mål och ställningen inför den tredje perioden är 4-4. Skotten i andra vinner TT med 10-4.

Det märktes under matchen att Tyresö var pressade av det faktum att man hade tagit ett stort steg mot slutspel vid vinst och nervositeten hos hemmalaget var stundtals påtaglig. Dock kunde man ta greppet om matchen efter drygt sex minuters spel genom att ta ledningen med 5-4 på en retur som försvaret inte hinner rensa undan. Sirius tar en timeout direkt och snackar ihop sig, i det läget var TT på väg att koppla greppet om spelet ute på planen.

När TT utökar ledningen till 6-4 med knappt sex minuter kvar att spela är man nära en seger känns det som, men en utvisning för hemmalaget på Robin Ullström sätter igång en upphämtning av Sirius som gör tre mål inom loppet av 1.15 först i PP genom Peter Berlin och sedan Junior och Dan Johansson och plötsligt var Sirius i ledningen med 6-7. Och det är hemmalagets tur att ta en timeout och chansar med spel utan målvakt, något som ger utdelning med endast 40 sekunder kvar av tredje perioden och det var kvitterat till 7-7.

TT var mycket nära att sätta en segerboll bakom Petter Nilsson men slutsignalen ljöd precis innan TTs boll låg i Nilssons kasse. I sudden är det Sirius som drar det längsta strået och Peter Berlin fastställer slutresultatet till 7-8 efter framspelning från John Barck. Sammanfattningsvis en lagseger där Sirius spelare visar hela SSL att man inte kommer att ge bort några motivationspoäng till sina motståndare. Förhoppningsvis kan det även ge ett bra resultat i sista omgången då Caperiotäby kommer till Fyrishov.

Avslutningsvis, Torvalla Sporthall – jag tycker synd om TT som måste spela sina matcher där, den arenan måste ha sett sitt bäst-före-datum för ett tiotal år sedan. Skitigt, slitet och omodernt, jag tycker synd om det lag som skall spela slutspel där, om TT går dit vill säga.

//Peter Bohlin


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners