Tillbaka

Succétränare till Sirius

Sirius innebandyherrar har nu gjort klart med ny huvudtränare för kommande säsong.
Sirius innebandyherrar har nu gjort klart med ny huvudtränare för kommande säsong. Viktor Matsenius som den gångna säsongen tog upp Tyresö Trollbäcken i Superligan är nu klar för Uppsalaklubben.

Matsenius som är 34 år är ganska ny som tränare på den här nivån men har erfarenhet från Superligan då han innan Tyresö Trollbäcken gjorde en säsong som assisterande tränare i Warberg och dessförinnan Växjös innebandyherrar och Ingelstads Elitseriedamer.

Nu blir Matsenius huvudansvarig för Sirius och satsningen på att ta ”nästa steg” som superligalag

- En av våra ambitioner kommande säsong är att ta Sirius till nästa steg säger Matsenius. Istället för att anpassa oss till hur våra motståndare spelar vill vi fokusera mer på det egna spelet med tydliga roller hos spelarna så vi har en trygghet att bygga på.

Matsenius som är väldigt aktiv och känslomässigt engagerad i båset är på sätt och vis den raka motsatsen till den avgående tränaren Lars Jedheim.

- Om jag skall beskriva mig själv så skulle jag nog säga att jag är resultatorienterad och aktiv sen gillar jag rak och tydlig kommunikation.

Sedan tidigare är det klart med Micael Jansson som assisterande tränare, Matsenius och Jansson tränade Växjös herrar tillsammans för fyra säsonger sedan, året därpå flyttade Jansson hem till Uppsala och ett tränaruppdrag i Storvreta Ungdom. Matsenius var kvar ytterligare en säsong i Växjö och var då mycket nära att ta upp laget i Superligan, men kvalseriens vinnare den säsongen var just Tyresö Trollbäcken samt Sirius.

Med Micael och Viktor vid rodret så får vi inte bara ett mycket bra tränarpar, båda är Uppsalasöner så dem passar in i våra ambitioner att vara ett lag med stark lokal anknytning i Uppland. Tillsammans kommer de nya tränarna sätta ett helt nytt spelsystem och vi ser med tillförsikt fram emot nästa säsong.

//PB


 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Banners