Tillbaka

Storseger hemma mot Järfälla

Inför finfina 469 personer på läktaren bjöd Sirius på fina mål

Sirius förlustnolla är intakt efter gårdagens slakt hemma mot Järfälla. En helgjuten insats över tre perioder gav tillslut 12-5 (4-1, 4-2, 4-2) och givetvis fortsatt serieledning i en jämn toppstrid.


Senast Sirius mötte Järfälla slutade det med knapp seger för de blåsvarta med 3-2, men gårdagskvällens match i Fyrishov blev till skillnad mot höstens match i Jakobsbergs Sporthall en mer ojämn historia. Dock var det jämnt matchens första tio minuter, Niklas Wallén kunde visserligen ge Sirius ledning på ett direktskott från backplats, men Järfälla kvitterade kort därefter på en fin kombination bakom en för dagen bra Tobias Steineck i målet. Efter kvitteringen gjorde däremot Sirius som man gjort i de flesta matcher hitintills den här säsongen: gick förbi och ifrån. 


Aron Olsson gjorde två mål (hans två första i A-lagströjan) i den första perioden, och Peter Berlin ett, och på inslagen väg ledde man med 8-3 efter två perioders spel. Noterbart från den andra perioden är att Steineck hade en fin straffräddning samt kapten Dan Johanssons tre mål.


Den sista perioden blev en transportsträcka utan egentlig nerv, andra perioden vann Sirius med 4-2 och så även den avslutande tredjedelen vilket gav slutresultatet 12-5. Trots den stora differensen rent resultatmässigt mot den senaste matchen lagen emellan och fortsatt serieledning med tre poäng före Team Thoréngruppen hade tränare David Ahlmark en del mer att önska av sitt lag efter matchen.

- Det var en bekväm seger som aldrig var hotad men sett över hela matchen var det inte en speciellt bra insats, säger Ahlmark.


Utveckla?

- Vi har ett fantastiskt spel stundtals där vi har bra anfall och gör snygga mål men vi är defensivt slarviga och bjuder på alltför mycket. Vi har jobbat hela säsongen på att inte bjuda på något och att minimera misstagen. Känslan de senaste två veckorna har vart just på det viset så vi behöver verkligen skärpa till oss nu.


Ändå, 12-5 mot Järfälla hemma är inget dumt resultat?

- Nej men vi är starka hemma, i Fyrishov är vi svårslagna samtidigt som Järfälla kanske är lite mer av ett lag som är bra på hemmaplan även fast de gjort det bra även borta hitintills. Men jag tycker vi ska slå dem så här stort på hemmaplan.


Men det fanns en hel del att glädja sig åt av matchen ändå?

- Absolut, Arons två första mål är ju jättekul att se samtidigt som killar som Patrik Strandh och Martin Bengtsson sliter förtjänstfullt över hela banan, avslutar David Ahlmark.


Målskyttar Sirius: Dan Johansson 3, Aron Olsson 2, Niklas Wallén, Peter Berlin, Joakim Gustafsson, Johan Eriksson, Kim Johansson, Patrik Strandh, John Barck


Hemsidan utser hemmalagets...

+++ Aron Olsson

++ Martin Bengtsson

+ Patrik Strandh
Tillbaka till toppen
 

Kommentarer

159
23
jan
2013
( bild saknas )Åskådare
211 inlägg

Tyck till om detta inlägg

COMMENT-VOTE
159
+-
0 röster

Matchreportage Sirius - Järfälla 

23 jan 2013: I seriösa sportreportage bör man aldrig använda ordet "slakt". Det hör inte hemma i dessa sammanhang. Matchen i sig var en odiskutabel och övertygande seger för Sirius. Seriens i särklass bästa lag!
Lite kuriosa dock! Observerade att Järfälla spelade med halva sitt juniorlag. Övriga seniorspelare var väl och försökte hålla AIK kvar i SSL?
 
 
 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners