Tillbaka

Stabil seger i Jönköping

Trendbrott och tre poäng borta mot Jönköping, sammanfattningen är ganska enkel och bakom segersiffrorna 3-6 (2-3, 1-1, 0-2) fanns ett Sirius med ”inställning”. Laget spelade rakare och var både bättre än Jönköping och effektivare än tidigare.
Sirius spelade på två femmor de första tio minuterna för att sedan gå upp på tre femmor, resultatet lät inte vänta på sig då Sirius kunde gå fram till en ledning med 0-2 efter sju minuter spel, först är det Anton Fredriksson som gör 0-1 i andra minuten framspelad av Robin Wahlberg. I den sjunde minuten utökar Erik Svenson till 0-2 efter en fin framspelning av Dan Johansson. Därefter slappnar man av lite och Jönköping gör två mål på mindre än en halv minut och har även bud på ett ledningsmål.
- vi ville komma in snabbt i matchen och startade med två femmor, vi fick bra utdelning men när dom gick ikapp blev vi lite oroliga säger Viktor Matsenius till hemsidan efter matchen.

Jesper Johansson kan dock göra viktiga 2-3 med fem minuter kvar av perioden även om det just då kanske inte var helt rättvist sett till matchbilden. Sirius förstafemma var för övrigt glödheta idag och låg bakom fem av sitt lags sex mål.

Andra perioden blir målmässigt jämn och slutar 1-1, Jönköping kvitterar till 3-3 efter 6 minuter men från halva matchen och framåt tar Sirius över helt och kan spela ut. Hemmalaget kommer inte åt bollen och man får se Jesper Johansson göra sitt andra mål för dagen när han sätter 3-4. Målet är frukten av en lång och intensiv press med ett par fina chanser dessförinnan.

Tredje perioden går till Sirius som helt rullar ut hemmalaget och man vinner den med 0-2. Först är det Dan Johansson som sätter 3-5 i den sjunde minuten efter framspelning av Erik Svenson och i den femtonde minuten sätter Peter Berlin spiken i kistan 3-6 efter passning från Robin Wahlberg. Sammanfattningsvis var det en säker seger även om det var en trevande start, vi noterar även en ”riktig” debut av Siriusbacken Carl Kostov-Bredberg som fick klart godkänt av sin tränare,
Calle BK gör en riktigt bra match säger Matsenius som dock var närmast lyrisk över förstafemmans insats idag.
- Förstafemman var magisk idag, men det var en lagseger menar Matsenius som nu får lite arbetsro i veckan och kan förbereda sitt lag inför nästa uppgift som är mot Umeå City i Fyrishov på söndag.

Då hoppas vi att publiken också hittar till Fyrishov.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners