Tillbaka

Sirius Invitational 2014

Välkommen till Fyrishov 20/9! Där spelas ungdomscup där det viktiga är att ha kul, spela juste och stötta varandra positivt och som ger möjlighet att spela ihop laget, träffa nya motståndare och knyta nya kontakter.

Sirius Invitational 2014 går av stapeln lördag den 20 september i Fyrishov. Det blir spel med 34 ungdomslag från 23 föreningar på sex planer. Som namnet antyder är det en cup där Sirius innebandy bjudit in lag till en intensiv turnering, där 68 matcher ska spelas under en dag. De lag från Sirius som deltar är P16(98), P15S(99), P15B(99), P14(00), P13(01), P12(02) och P12Lätt(02/03). Matcherna spelas mellan kl 9.50 och 21 och matchtiden för samtliga klasser är 2x15 minuter.

Premiäråret för Sirius Invitational var 2013 och då var det fyra klasser: HJ18, P97, P98 och P99. I år har cupen växt till sju klasser! De sju Sirius-lag som är med har i sin tur bjudit in fyra lag var. Tanken är att försöka få med lag utanför distriktet i så stor utsträckning som möjligt för att det är kul med variation och att få möta andra lag än de man normalt möter i serien.

Örjan Lindhe, som är projektledare och tävlingsledare för Sirius Invitational berättar:
Många ledare har kontakter med lag som de har träffat på andra cuper och det har varit upp till varje lag att bestämma vilka de vill bjuda in. Utgångspunkterna har varit bra ledare och spelare, i möjligaste mån utanför distriktet och att nivån är rätt så att det blir jämna matcher. Cupen spelas utan slutspel och finaler eftersom vi hellre ser fler matcher med olika motstånd. Det är för träningens skull. Till alla spelare, ledare och åskådare vill jag hälsa: Ha kul, spela juste och stötta varandra positivt!” 

Så här säger Ted Wikström, Utvecklingsansvarig i Sirius IBK:

"Förra årets cup var startskottet för en förhoppningsvis årligen återkommande turnering. Vi har lärt oss mycket från föregående år, och i år är cupen utökad och har växt såpass att vi i år spelar den i Fyrishovs 6 hallar. I en sådan här turnering är det inte resultaten som är det viktigaste, utan att få möjligheten att spela ihop laget, träffa nya motståndare och knyta nya kontakter. De Siriuslag som deltar får chansen att träffa varandra i matchmiljö, kolla härliga innebandymatcher kryddat med att vårt A-lag förhoppningsvis tar tre poäng mot Granlo i SSL's 2:a omgång, och uppleva en heldag i den miljö där man utvecklas bäst - matchmiljön.

Jag också riktiga ett stort tack till Örjan Lindhe som är en av grundarna till denna turnering och har dragit ett oerhört stort lass för att få till årets turnering. Utan honom skulle inte detta vara genomförbart.

Jag vill också passa på att önska alla lag lycka till, och hälsa våra långväga gäster extra välkomna till innebandyns huvudstad Uppsala! 'The harder you work, the luckier you get'."


Deltagande lag: Sirius (7 lag), Bergs IK, Sala Silverstaden IBK U, KFUM Norrköping, Älvsjö AIK, Linköping IBK (2 lag), Skälby IBK, KAIS Mora UIF/Insjöns IF BK, Gävle GIK (3 lag), Granlo BK(2 lag), FBC Uppsala Ungdom, Stenhagens KK, Ledbergs IF (2 lag), Storvreta U IBK, Storviks IF, AIK, Rimbo IBK, Håsta IBK, Bälinge IF, Erikslunds KF, Nacka Wallenstam IBK, IK Sätra och Strömsbro IF.

Som kryddan på moset har Sirius SSL-lag säsongens hemmapremiär mot Granlo BK med matchstart kl 15:30 i Fyrishov.

Spelschema för Sirius Invitational finns på cupens hemsida. http://www.laget.se/IKSIRIUSINNEBANDY_invitational


IK Sirius IBK välkomnar alla anmälda lag och åskådare till Uppsala och Fyrishov den 20/9.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners