Tillbaka

Sirius föll mot effektivt Helsingborg

Söndagens match i Svenska Superligan mellan Sirius och Helsingborg var mellan två lag som efter tre omgångar ännu inte hade någon seger. Efter matchen var tyvärr Sirius fortfarande utan seger. Fjärde omgången blev en spelmässigt hyfsad tillställning där båda lagen var ganska jämna i en match som aldrig riktigt tände till bortsett delar av tredje perioden.

Helsingborg vann med 2-5 (0-1, 1-2, 1-2) inför blygsamma 402 åskådare i en match där Sirius började bäst och gästerna knappt fick låna bollen. Dan Johansson fick en bra chans att sätta matchens första mål för Sirius men lobbade något för högt på målvakten. Noterbart är att Helsingborg väljer att vila sin Finska världsmålvakt Toivoniemi till förmån för Martin Jönsson. I den femte minuten slarvar Peter Berlin framför eget mål och tappar bollen till Joachim Rosengren som tackar och tar emot genom att göra 0-1. Ett resultat som verkligen inte speglar matchbilden, perioden väger över något till Helsingborg när perioden skall summeras men det är en match mellan två jämna lag så långt.


Helsingborgs Jani Kukkola mot Sirius Dan Johansson (Foto: Peter Bohlin) (C)

I andra perioden kommer tre mål inom loppet av lika många minuter, först är det Helsingborg som gör 0-2 efter drygt minuten och minuten senare kommer hemmalagets första kasse till publikens stora förtjusning. Det är Erik Svenson som spelas fram av Dan Johansson och kan reducera till 1-2, repliken kommer dock direkt då Helsingborg utökar till 1-3 i anfallet senare. Resten av perioden händer inte så mycket vad gäller rejäla målchanser, Sirius skapar en del men känns lite uddlösa framåt i den här matchen. Helsingborg är tighta i försvaret och krymper ytor för Sirius när man har bollen i offensiv zon.


Erik Svenson tar sig förbi Juha Kivilehto (Foto: Peter Bohlin) (C)

Tredje perioden går till Sirius sett till bollinnehavet men kvaliteten på avsluten är inte den bästa, ofta kommer avsluten långt utifrån eller så sitter dom över eller utanför, när dom väl sitter på mål är Martin Jönsson i vägen som gör en bra match. När Sirius jagar och trycker på som intensivast passar Helsingborgs Mattias Bremer på att göra matchens prestation, i den femtonde minuten gör han 1-4 efter att han tråcklat sig igenom hela Siriusförsvaret och lite turligt får till ett bra avslut på Petter Nilsson i Siriusmålet.

Med drygt tre minuter kvar av perioden tar Matsenius ut Petter Nilsson ur kassen och sätter in ytterligare en utespelare i ett försök att komma ikapp. I ett av matchens snyggaste anfall avslutar Peter Berlin i öppet mål efter en kalaspassning av Jesper Johansson och 2-4 ger ett litet hopp. Med fortsatt tomt mål kan dock Helsingborg rulla in 2-5 och fastställa slutresultatet med knappt tre minuter kvar.

Det som skiljer lagen åt idag är effektiviteten som är betydligt bättre i Helsingborg, i övrigt är det en jämn match, en klen tröst dock när man fortfarande väntar på den första segern.

Nästa match spelas i Jönköping söndagen den 16 oktober.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners