Tillbaka

Trenden bruten mot warberg

Inför söndagens match mot SM-finalisterna Warberg hade Sirius aldrig vunnit i Superligan mot Hallänningarna. Uppgiften var alltså av svåraste kalibern men trenden var bruten strax före klockan 13,00 då Sirius stod som segrare med övertygande 6-3 (1-2, 2-0, 3-1).
Matchen hade den lite ovanliga matchtiden 11,00 denna söndag och laget samlades tidigt för att äta buffé på ett närliggande hotell. Om det var buffén eller något annat som gjorde Patrik Strandh glödhet i dagens match är oklart men Strandh blev lite av matchvinnare för Sirius denna dag med två mål och en assist, han var dessutom mycket nära att göra ett tredje mål.

Vi tar det från början.

Warbergs Jim Canerstam gör 0-1 i den fjärde minuten, någon minut senare utvisas Warbergs Kimmo Eskelinen men inget mål i det numerära överläget. Däremot är Patric Krisandersson mycket nära att kvittera direkt när Warberg blivit fulltaliga. Det tar dock bara en minut efter ”Kriss” chans sedan är det kvitterat av Patrik Strandh. Det är Robin Wahlberg som spelar fram på vänsterkanten, Strandh löper in framför målvakten och sätter bollen i öppen kasse, snyggt. Matchbilden är lite trevande men Warberg är lite vassare i sina chanser i första perioden och kan ta ledningen med 1-2, Jonas Berggren är nära att täcka bort skottet men det går in bakom Johan Olsson i kassen.Sirius skapar flera fina chanser till kvittering innan periodens slut men får gå till pausvila med 1-2 i en match där spelet bådar gott inför kommande perioder. Skotten vinner Sirius med 10-5.

Andra perioden tar Sirius över och Warberg kommer inte upp i den nivå som man är van att se dem, Patrik Strandh är den hetaste Siriusspelaren denna dag. Han gör 2-2 i den tredje minuten, på egen hand och avslutar snyggt med att sätta bollen i krysset bakom en chanslös Per Svedin i Warbergskassen. Bara minuten senare är Strandh mycket nära att sätta en volley i kassen men fick inte träff på bollen. Warberg kommer inte fram med sina diagonalare och har överhuvudtaget svårt att komma fram i ordentliga farligheter i andra perioden.Gustav Eriksson serverar Fredrik Sandquist en macka i den elfte minuten och ger Sirius ledningen för första gången i matchen genom att göra 3-2. Det är en riktigt bra Siriusperiod, Warbergs intentioner neutraliseras nästan helt och gästerna får bara iväg tre skott på mål. Skotten vinner Sirius med 8-3.

Inledningen av tredje perioden är riktigt tung, Warberg sätter ordentlig fart och skapar hård press på Sirius som tillfälligt blir lite virriga i försvaret. Efter flera avslutsförsök där Johan Olsson tvingas agera 3-4 gånger utan att skotten går fram letar sig bollen in vid stolpen, det är ett slumpmål men inte på något sätt oförtjänt för Warberg som kvitterar direkt i sista periodens inledning.Sedan blir det inga fler mål för Warberg, det faller dock ytterligare tre mål i matchen. Peter Berlin gör 4-3 efter en dubbelchans, först är det Berlin som spelar fram Strandh som inte får till avslutet. Strandh behåller dock bollen och kan spela fram Berlin som sätter ledningsmålet. Bröderna Eriksson bjuder på innebandygodis när Johan jr Eriksson läckert serverar broder Gustav öppet mål vid högerstolpen och 5-3 är ett faktum.

Warberg jagar och har mer boll i perioden och skapar stundtals tryck på Sirius som spelat på samtliga tre femmor under hela matchen och inte visar några trötthetstecken. Med tre minuter kvar tar Warberg timeout och chansar på spel utan målvakt i slutet. Det blir inget mål i tom kasse men väl med Svedin tillbaka i kassen och femton sekunder kvar av matchen. Det är Carl Kostov-Bredberg som lite fräckt tar ett snabbt frislag och serverar Robin Wahlberg som går förbi målvakten och lägger in 6-3. Ett mål som Patrik Strandh felaktigt tilldelades av domarna.

Om man skall summera matchen så vill jag plussa lite för Anton Fredriksson som gick in från sju matcher på bänken i förstafemman och ersatte febersjuke Johan sr Eriksson. Sedan Patrik Strandh som är ”mannen” idag, han hade ett mål tidigare i årets Superliga och satte två kassar samt assisterade till en. Det finns många som man kan hylla efter 6-3 mot Warberg men det är lagets insats som ger resultat, samtidigt sitter allting och vi får det där flytet som saknats tidigare.

Nästa match spelas 11 februari mot Linköping i Fyrishov.

//Peter Bohlin  

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners