Tillbaka

Seger mot Växjö

Efter ett andra(!) mål i boxplay blev det Sirius som tog med sig den extra poängen i förlängningen. Läs om matchen här!

Efter en snöplig förlust borta mot tabelljumbon Gävle förra veckan var det revanschlystna Siriusiter som värmde upp i Fyrishov. Med i laguppställningen fanns för första gången Johan Widh som länge besvärats av en korsbandsskada, även om det ryktades om att han skulle få inleda på bänken. Nästan halvvägs in på serien huserar Sirius på 13:onde-plats, och om drömmen om slutspel ska kunna hållas vid liv bör det komma åtminstone en trepoängare före jul.

Det kändes hursom bra inför matchstart efter att materialansvarige Kjell Jansson gjort sin sedvanliga, karaktäristiska gång tvärs över planen följt av mullrande rök och dånande musik innan Siriusiterna ställde upp för matchstart.


Period 1 inleddes tyvärr med en utdragen tekningsförlust, men Sirius första byte är bra och fartfyllt. Efter den pigga starten lugnar det ned sig något och båda lagen bjuder på ett ganska försiktigt men likväl fokuserat spel där antalet felpass de första fem minuterna är färre än antalet särskrivningar i en perfekt värld. Inledningsvis är det jämnt, men det är Växjö som successivt börjar komma till de farligaste lägena och är nära att ta ledningen efter sju minuter, men bollen tar i ribban. Efter nio minuters spel sätter dock gästerna ledningsmålet efter ett långskott från Christopher Holmér där Petter Nilsson hade mycket folk framför sig och gissningsvis inte såg så mycket.

Minuten senare är olyckan framme igen, men denna gång i form av en skada på Erik Svensson. Det är efter en mycket uppoffrande löpning ner mot Växjökassen som han trampar snett eller dylikt, för att sedan behöva hjälp för att linka av planen. I samband med detta gormar Växjös ene tränare så det ekar svordomar i hallen samtidigt som han flaxar med armarna, men han gör det ändå sympatiskt på något sätt. Växjö fortsätter sedan att vara de som skapar mer, men Berlin är nära att reducera efter en kontring där han rundar sin back så fort att den senare ser ut att spelas upp i slow-motion. Avslutet strax utanför, dock.

17.33 utökar gästerna till 0-2 efter att deras kapten Filip Kjellsson dragit hela försvaret på egen hand varpå Markus Jonsson kunde dunka in bollen i tom kasse. Strax därefter är det nära igen när Johan Roos är framme och hugger framför mål, men han träffar mest Nilssons mage varför John Bananen Barck vräker omkull honom och straffas med två minuters utvisning. Ingen utvisning för skogshuggaren, dock. Sirius avslutar perioden med ett mycket bra boxplay där Krisandersson och Joel Ahlin dödar mycket tid tillsammans, och ställningen inför första paus var därmed 0-2.


Period 2 hinner knappt starta förrän Sirius åker på en utvisning, denna gång i form av Bobby Edberg som ser både förvånad och förargad ut över det hela. Siriusiterna bjuder då återigen på ett mycket bra boxplay där Växjö kommer till få avslut, och efteråt känns det som de två väl genomförda boxplayen har givit laget energi. Efter många bra byten i rad jobbar Siriusiterna till slut fram en utvisning efter att Krisandersson avväpnat en framstormande Växjölit så nesligt att det framkallade våldsamma protester hos den senare som då visades ut. I powerplayet är Sirius direkt nära att reducera men Peter Berlin träffar ribba ut istället för in, och därefter är det gästernas tur att bjuda på ett bra försvarsspel i boxplay.

Direkt när Sirius blir fulltaliga igen hittar de tillbaka till sitt nyfunna fina spel, och ca halvvägs in i matchen är Ahlin nära att spräcka Växjöliternas nolla, men Eero Kosonen räddar skottet. Halvtid passeras och Siriusiterna fortsätter så bra att de drar med sig applåder från läktarna, och när tredjekedjan är inne och snurrar som mest luktar det ordentligt med mål. Firandet får dock vänta till bytet efter då Johan Jr Eriksson daskar in bollen från nära håll på assist av Billy Nilsson. Reducerat till 1-2, alltså!

Sirius avslutar perioden med lika bra spel, även om det de sista fem minuterna är jämnare igen efter att Växjö spelat upp sig. Skotten i andra vinner Sirius med hela 8-2.


Period 3 börjar litet oväntat med att det meddelas att Växjö har åkt på ett 2+10-lagstraff. Den tidigare nämnda högljudde Växjötränaren misstänks snabbt vara inblandad, då han blivit förpassad till läktaren. Då han placerat sig på första raden precis bakom sitt lag, cirka fyra decimeter bakom sin tidigare plats, känns bestraffningen föga tillrättavisande. Sirius gör en bra första halva av sitt powerplay, men den andra halvan får de emellertid knappt röra bollen.

Efter tre minuter är det mycket trafik framför Nilsson i Siriuskassen som då, återigen, får mängder med rapp på sig av en Växjölit som denna gång åtminstone ber om ursäkt. En rasande Nilsson skäller dock ut både Växjölit och domare efter noter som båda ser smått skrajsna ut. Bara sekunder senare åker bollen upp till Dan Johansson vid mittlinjen som drar iväg en lobbpass till Jr Eriksson framför mål som i sann fotbollsanda bröstade ned bollen till sig själv för att sedan slå in kvitteringen på halvvolley – mycket snyggt! Därefter avbryts matchen en kort stund medan ena domaren springer och ordväxlar med en av Växjös kvarvarande tränare. De tycks samtala om Växjös fortfarande högljudde, frånvarande tränare som uppmanas flytta längre bort från sitt lag. Han sätter sig på tredje rad istället, effekten av detta torde vara mindre än att se Avatar i 3D – det händer inte mer (den är lika dålig) än när man ser den i 2D.


Det är inte bara den förpassade men, som tidigare nämnt, likväl sympatiske Växjötränaren som är högljudd, även bland Växjöspelarna är det upproriskt där en del av dem stundtals ser ut som en ungdom med datorförbud – superfrustrerad.

I minut nummer sju kommer det sedan två snabba mål, ett från varje lag. Först är det Växjö som utnyttjar Siriusslarv på mittplan och kommer i en 3-mot-1-kontring de utnyttjar väl, sedan är det Berlin som på pass från Dan kvitterar till 3-3 efter ett stenhårt skott från vänsterkanten. Minuten senare åker Sirius på ytterligare en utvisning, rykten säger att det var deras tredje sådana, efter att Daniel Stenlund idkat obstruktion. Växjöliterna såg nöjda ut, men skrattar bäst som skrattar sist tänkte Berlin som, återigen på pass från Dan, i spel med en man mindre tunnlade sin back och lirkade in 4-3 bakom Kosonen. Mycket snyggt, samt assisthattrick från Dan!

Sirius jobbar på bra och ett ledningsmål känns sannolikare än ett kvitteringsmål, inte minst när Bobby och Billy vägg-passar sig igenom försvaret där Kosonen dock bjuder på en tv-räddning. I samband med att matchen börjar lida mot sitt slut börjar känslorna träda fram mer och mer, och med mindre än fem minuter kvar blir det kalabalik framför den nu frekvent nämnde Kosonen efter att Jr Eriksson gruffar framför mål. Ett par Växjöliter bröstar upp sig ordentligt framför Jr, men då kliver Niklas Wallén emellan och gör skäl för sitt svengelska efternamn. Sekunder senare sitter tyvärr 4-4 efter att Valdermar Alhroth visar prov på teknik när han ömsom styr ömsom halvvolleyskjuter in kvitteringen för Växjö.

Med minuten kvar av ordinarie tid prickar Berlin ribban, sedan hinner inte mycket mer hända varför matchen går till förlängning – och sett över hela matchen får det nog ses som rättvist.

I förlängningen drar Barck på sig sin andra utvisning för kvällen. Denna gång för hårt spel, även om det mest handlar om för honom normalt spel men att motståndarna är tunnare. Ska Siriusiterna orka, frågar sig publiken, bara för att i boxplay få se Berlin fullborda sitt hattrick efter ett förträffligt utkast från Petter Nilsson. 5-4 till Sirius alltså som därmed bärgar två oerhört viktiga poäng!

Av: Tomas EnokssonTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners