Tillbaka

Seger i ”måstematchen”

Det blev seger i den viktiga matchen mot Umeå City med 2-4 (2-1, 0-1, 0-2) men efter tretton minuter av första perioden såg det illa ut då nya målvakten Johan Olsson utgick efter en kollision med Jesper Johansson.
Olsson som ersätter skadade Petter Nilsson hade startat matchen strålande men istället för match blev det ambulanstransport med ett jack i bakhuvudet som syddes ihop på lasarettet.

Laget föll ihop lite efter den dramatiska skadan men Carl Kostov-Bredberg kan ge Sirius ledningen med 0-1 nästan direkt när spelet återupptogs med Tobias Steineck i kassen. City kan dock reducera till 1-1 i den sista minuten och dessutom sätta en straff till 2-1 med tre sekunder kvar av perioden. En straff som många i hallen menade var felaktigt utförd.

Laget snackade ihop sig inför andra perioden och fick en kalasstart med mål av Peter Berlin redan efter tjugo sekunder. Det är Patric Krisandersson som står för framspelningen ut på vänsterkanten där Berlin klipper till med ett direktskott. Krisandersson som inte gått in på två femmor under de senaste matcherna stod för två assistpoäng i dagens match. Sirius har i försnacket bestämt sig för att den här matchen skall vinnas till vilket pris som helst, men förutsättningarna utvecklades inte direkt i positiv riktning då man emellanåt kände att det fanns sju motståndare på planen.

I den femte minuten drabbas Sirius av en ny straff, den här gången blåser domarna av straffskytten Erik Forsgren som utförde straffen på ett felaktigt sätt och den efterföljande utvisningen på John Barck klarade man av på ett utmärkt sätt. Ögonblicket före straffen noterades en riktigt bra chans av Erik Svenson som träffade ribban på en fin kontring. Tobias Steineck som fick en svår uppgift när han ersatte Johan Olsson blev allt bättre ju längre matchen spelades, det var dock mycket nära att City kunde ta ledningen med 3-2 i den sextonde minuten med ett diagonalpass på bortre stolpe. Dock missade Cityforwarden bollen i skottögonblicket.

Perioden slutar 0-1 och det är Sirius som står för mest bollinnehav och är det lag som försöker göra något konstruktivt i matchen. Hemmalaget spelar på sina motståndares misstag vilket kanske är mer vanligt att Sirius brukar göra, trots matchbilden är det City som vinner skotten med 12-7 men som sagt Tobias Steineck spikar igen och står för flera kvalificerade räddningar.

Tredje perioden blir helt oviss, båda lagen skapar ungefär lika många chanser. Sirius har en bra period i tionde minuten med en fin målchans efter samarbete mellan Svenson och Berlin, bollen studsade dock ifrån Berlin när han skall stöta in den. Minuten senare skjuter Jonas Berggren en backkanon i ribban, Sirius spelar ut och vågar gå framåt trots att City bara väntar på att få spelvända.   

John Barck drar på sig en utvisning sedan en Cityspelare gått hårt åt Peter Berlin, viktigt läge i matchen men Sirius reder ut det numerära underläget efter bland annat en monsterräddning av Steineck i kassen. När klockan står på 18.24 spelar Patric Krisandersson fram John Barck som skjuter direkt, ett mål som påminde mycket om det som Berlin gjorde i början av andra. Stor glädje i Sirius som har segervittring, när sedan City tar ut sin målvakt dröjer det inte länge förrän Dan Johansson kan utöka till 2-4 i tom kasse med ett skott från egen planhalva.

Stort jubel och till viss del lättnad över tre viktiga poäng, en förlust mot City hade nog inte laget klarat av att hämta in i jakten på nytt Superligakontrakt.

Segern var en stark laginsats men ett extra plus går till Johan Olsson som spelade strålande fram till skadan och givetvis Tobias Steineck som gick in och stängde andra och tredje perioden. Nu väntar en träningsvecka och sedan match hemma mot Warberg på söndag med starttiden klockan 11,00 – vi hoppas att publiken tar sig till Fyrishov den udda starttiden till trots.

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners