Tillbaka

Seger i genrepet

Lillån slogs tillbaka med 8-2

2012 års försäsong är till ända. På söndag, om en vecka alltså startar Allsvenskan och för Sirius del innebär det bortamatch mot en annan nykomling i serien, Sandåkern. Sirius avslutade årets försäsong genom att igår besegra Lillån IBK med 8-2 (3-1, 0-1, 5-0) i en ganska ensidig tillställning i Allianshallen.


Efter den första perioden ledde hemmalaget Sirius, för dagen klädda i vita tröjor, med 3-1 efter att Calle Bredberg-Kostov hittat nätet två gånger och Markus Nordlindh suttit ett rappt skott i bortre. Däremellan hade Lillån hunnit reducera med ett skott utifrån. 

I den andra perioden bröstade dock Lillån upp sig och gjorde en bra första halva, men Sirius fortsatte att ha bollen. En snygg men orättvis reducering av Lillåns Robin Sjöberg med fem minuter kvar av andra akten gjorde att Sirius trots stort spelövertag endast ledde med ett mål med tjugo minuter kvar. 

På grund av att några spelare saknades så såg formationerna inte likadana ut igår som mot AIK förra veckan, och i den sista perioden lyckas Sirius omsätta spelövertaget och målchanser i mål, och de är tre rutinerade Siriusspelare som gör det. Först gör Patric Krisandersson 4-2 från sin nya centerposition efter att ha frispelats framför en duktig Lillånmålvakt i Robin Laakso, när sedan lagkapten Dan Johansson från kanten får in 5-2 med mindre än tio minuter kvar så börjar det att kännas avgjort på riktigt. Dan gör även två mål till, varav ett i öppen kasse, likaså Patrik Strandh och Sirius vinner tillslut matchen med 8-2 och bjöd publiken med träsmak i Allianshallen på ett stort bollinnehav matchen igenom, dessutom gjorde David Wigfeldt en bra match mellan stolparna.


David Ahlmark, nu är försäsongen slut. Hur summerar du den?

- Vi har kommit längre än vad jag hade hoppats på, så det är jag nöjd med. Vi har fått ihop laget på ett bra sätt, men det finns fortfarande jättemycket kvar att jobba på.


Vad finner du mest positivt med Lillånmatchen?

- Att vi utan Berlin (Peter) och Junior (Johan Eriksson) som är två är våra största målskyttar lyckas att sätta åtta mål. Jag är nöjd med hur vi spelade matchen även om vi faktiskt, trots åtta mål var lite ineffektiva stundtals. Det var en bra insats mot ett bra allsvenskt motstånd.


Hur laddar ni upp inför Sandåkern borta på söndag?

- Nu handlar det om att få in en skön känsla. Motivation inför en seriepremiär tror jag inte behövs, men däremot ska vi få ihop femmorna och vässa på detaljer. Även försöka träna lite på power play och box play.Mycket av spelet var förlagt till Lillåns zon. Alla foton: Hasse Klang


Sirius-Lillån 8-2 (3-1, 0-1, 5-0)


Målskyttar Sirius: Dan Johansson 3, Calle Bredberg Kostov 2, Markus Nordlindh, Patric Krisandersson, Patrik Strandh


Förstafemman

Målvakt: David Wigfeldt

Calle B-K John Barck

Dan Johansson

Gustav Klang Aron Ohlsson


Andrafemman

Niklas Wallén Joakim Gustavsson

Martin Bengtsson

Markus Nordlindh Patrik Strandh


Tredjefemman

Anton Bergström Robin Carlsson

Patric Krisandersson

Hugo Andersson Calle Svedare


Tidigare träningsmatcher:

Caperiotäby 6-1

MIK Västerås 12-2

Mullsjö 4-5

Linköping 5-9

Storvreta 9-3

Tyresö/Trollbäcken 5-9

AIK 7-5Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners