Tillbaka

Säsongens viktigaste match

Söndag klockan 12,00 spelas säsongens hittills viktigaste match. Det är matchen mot bottenkollegan Linköping som ligger precis på rätt sida om nedflyttningsstrecket och har skrapat ihop lika många poäng som Sirius 4 poäng på sju matcher.

Linköping har dock något bättre målskillnad, och matchens betydelse går inte att ta miste på. Förra säsongens stora överraskningslag gick som nykomling till slutspel och där pressade man Warberg till 5 matcher men föll till slut mot SM-finalisterna. Inför den här säsongen tappade man sin succetränare, men fick behålla sin målkung Marcus Johansson d.ä som fullständigt öste in mål, 28 kassar på 26 matcher, hittills den här säsongen är Johansson uppe i 11 fullträffar på sina 7 matcher. Helt klart en spelare som inte får ges några ytor.

I den senaste matchen förlorade Linköping på hemmaplan mot Umeå City med 5-7 trots att man vann skotten med 32-21, Umeå gick fram till 0-3 i den första perioden vilket räckte för att hålla undan och ta med sig tre poäng. Linköping väntar precis som Sirius på sin första seger på hemmaplan, man plockade en poäng hemma mot Warberg i premiären men sen har det varit två uddamålsförluster och nu senast förlust med två mål. Linköping är kanske Superligans mest fysiska lag att möta så det gäller att stå upp och att vi orkar hela matchen, det är också viktigt med ett domarpar som lägger nivån rätt från start.

Sirius har lyckats prestera bäst i bortamatcherna och på träningarna enligt analyser gjorda av tränarstaben. Att det är bortamatch kan nog vara en fördel då det har gått väldigt knackigt för laget, en seger efter sju matcher är en stor missräkning och laget får anpassa sig efter den situationen som råder. Det gäller att plocka poäng, det behöver inte se snyggt ut. Att ta hem tre poäng till Uppsala och få lite andrum inför nästa match är det enda som gäller, den här chansen kommer inte tillbaka. Det är NU, sen får vi titta på nästa match efter det…och nästa osv.

Tidigare möten mellan lagen:
Linköping – Sirius 8-2
Sirius – Linköping 3-6

Lagen möttes i en träningsmatch på försäsongen som Linköping vann med 6-4 på sin hemmaplan, den gången blev det en grinig match som blev sönderryckt av utvisningar. Om vi skall få med några poäng hem till Uppsala krävs det en rejäl insats samt även ett trendbrott eftersom vi aldrig har vunnit mot Linköping.  

Inför matchen saknas både Peter Berlin och Anton Fredriksson, de är på en resa i Thailand vilket var bokat och klart att den skulle ske redan när båda spelarna kom till Sirius. Det är alltså ingenting nytt, staben har känt till detta hela säsongen. Fredrik ”Sacke” Sandquist gör dock comeback mot Linköping, efter en utlåning till MG10 i Norge valde Sirius i samråd med Sacke att ta hem honom. Sacke som är rightskytt har sitt skott som absoluta styrka och målskyttet är något som Sirius haft problem med så här långt.

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners