Tillbaka

Räckte inte med bra start mot Dalen

Sirius förlorade den viktiga matchen mot Dalen på söndagen med 2-6 (2-0, 0-2, 0-4) trots att man fick den bästa tänkbara starten med en första period som lovade gott för resterande matchen.
Hemmalagets Robin Wahlberg var framme på en märklig retur efter Peter Berlins skott på mål, bollen studsar ut från målburen och Wahlberg gör 1-0 i den elfte minuten. Matchens första minuter startade gästerna med hög press för att störa Sirius men man föll tillbaka efter ett par minuter och perioden ägdes mer eller mindre av hemmalaget som kontrollerade händelserna.

Wahlberg höll sig återigen framme på en retur med tre minuter kvar av perioden. Sekunden innan hade Anton Fredriksson en fin chans men som sagt den efterföljande returen gick till Wahlberg. Kedjan med nämnde Fredriksson och Wahlberg tillsammans med Peter Berlin var Sirius bästa formation den här eftermiddagen. Man var ett hot i varje byte under hela matchen och borde kanske fått något mål till på pluskontot.

Med sekunden kvar av perioden är Fredrik Sandquist mycket nära att utöka, dock inget mål. Känslan under periodpausen är att Sirius inte kan förlora den här matchen då man hade full kontroll på Dalen och dessutom skapade framåt och Johan Olsson var stabil i kassen.

Mer Dalen i andra
Andra perioden är bara några byten gammal när tredjefemman briljerar med ett snabbt triangelspel från Wahlberg – Berlin och som avslutare på bortre stolpen Fredriksson som inte får till någon riktigt träff på bollen. Det blir istället Dalen som kan reducera till 2-1 genom Andreas Carlbom som var riktigt bra i gästerna. I mitten av perioden uppstår en situation där hemmalaget med all rätt protesterar vilt på en utvisning på Robin Wahlberg för slag, i samma moment men några sekunder tidigare gör Peter Berlin en tempoväxling med boll från mittplanen i ett anfall och blir fasthållen under de 7-8 meter som han lyckas behålla bollen.

Sirius klarar ut det numerära underläget och är dessutom mycket nära att göra 3-1 då Dan Johansson bryter Dalens uppspel vänder och spelar in bollen till Johan jr Eriksson som kommer fri med målvakten, Hörnkvist i kassen gjorde dock en kvalificerad dubbelräddning på Erikssons friläge. Tredjefemman skapar chanser i nästan samtliga byten och det är när Dalen spelvänder på just den femman efter en farlig Siriuschans som kvitteringen sitter, det är ett klassiskt kontringsmål, effektivt och utan finess. Trenden i perioden är att Dalen har tagit över initiativet i matchen men känslan är fortfarande att Sirius kommer att fixa poängen.

Dalen fortsätter att ta över initiativet i matchen och Ketil Kronbergs ledningsmål till 2-3 efter fyra minuter av tredje perioden sker efter ett diagonalspel från Andreas Carlbom på bortre stolpe och Norrmannen behöver bara lägga in bollen i öppet mål. Dalen styr bort hemmalagets intentioner allt mer förtjänstfullt och till slut känns det som att hemmalaget inte skapar några farligheter utan hamnar ute i hörnorna eller blir stoppade av ett allt mer tufft Dalenförsvar.

I den tionde minuten utökar Dalen till 2-4, Sirius skulle dock få chansen att nästan direkt efter målet spela med en man mer på grund av en bortautvisning. Dessvärre lyckades inte Sirius förvalta läget och när det återstår några minuter av matchen chansar man med spel utan målvakt men en hemmaspelare skjuter i täck på en Dalenspelare som vänder och kan lägga in bollen i öppen kasse till 2-5 och kort därefter kan man även göra 2-6 som blir slutresultat. Sirius hade behövt poäng i den här matchen, det går inte att bortse från att antalet ”räddningsplankor” efter dagens omgång har minskat dramatiskt. Det är fem poäng upp till Hide-a-lite Mullsjö som är vår nästa motståndare, förlust i den matchen och hoppet om fortsatt spel i SSL lär vara över.

Nu får laget ladda om inför den matchen och träna på under veckan, det är en oerhört tuff uppgift som laget har, den här omgången gick några resultat vår väg och chansen finns fortfarande.

//Peter Bohlin


Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners