Tillbaka

Psykologiska mål fällde Sirius i Falun

Ny, tung förlust mot svenska mästarna

En jämn match utspelades i Dalarna när Sirius gästade de regerande svenska mästarna IBF Falun. Precis som när lagen möttes i Fyrishov blev det en jämn historia sett över 60 minuter, men precis som i Fyrishov blev det tyvärr (för Sirius del) Falun som drog det längsta strået efter sena mål.


Falun firade stora triumfer med mål på frislagsvarianter i den första perioden och kunde göra tre mål på just dessa. Sirius gjorde enbart ett efter en slalomrädd av John Barck och låg under med 1-3 efter 20 minuter. I den andra perioden var Sirius det bättre laget, man gjorde två mål och vore det inte för ett snöpligt sent mål av Alexander Carlström hos hemmalaget skulle man gått in med ett oavgjort resultat inför den avslutande tredjedelen. Falun och Carlström började dessvärre den sista perioden som man avslutade den andra och utökade ledningen. Därefter kom Sirius tillbaka och kunde såväl reducera som kvittera, det senare genom ett hårt skott signerat kapten Dan Johansson i Power Play. Men som ni kunde läsa i inledningen av den här matchrapporten hann alltså Falun med att göra två snabba mål och vinna matchen. Sirius är alltjämt fast i det nedre skiktet i SSL.


siriusinnebandy.com har pratat med John Barck som inledde målskyttet för Sirius i FaluKuriren Arena.


Hur tröttsamt börjar det att bli med hedersamma förluster?

- Det är klart det börjar att bli väldigt tröttsamt. Varje match vi har torskat har vi bjudit på utvisningar och misstag känns det som. Kvalitetsmässigt är jämnbra med alla lag, men vi måste få bort alla misstag. 


Vad gör att ni blir inblandade i så många jämna matcher?

- Svårt att säga. Det kan vara så att vi inte vågar spela ut rent undermedvetet när det är jämnt.


Vad säger du om alla fighter runt strecken?

- Det är tajt. Vinner man en match så är genast med i slutspelsracet. Vi har fortfarande chans om man tittar uppåt, och neråt vill man ju inte titta. Jag känner att vi är för bra för att åka ur. 


Pixbo hemma i Allianshallen, tankar om det?

- Det kanske är det vi behöver, Pixbo i en trött hall. Vi måste ladda om, och som jag sa tidigare försöka minimera våra egna misstag för då är vi riktigt bra.Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners