Tillbaka

Pressmeddelande

Sirius Innebandy upprättar ingen anmälan mot David Gillek

samband med SSL-matchen den 19 januari mot Mullsjö så uppstod en situation där en Mullsjöspelare, David Gillek, spottade Siriusspelaren John Barck i ansiktet efter ett Siriusmål i slutet av den andra perioden. 

Mullsjö och David Gillek gick under tisdagen ut och medgav händelsen och bad om ursäkt till John Barck och Sirius Innebandy för sitt agerande.

”Från Sirius Innebandy är saken utagerad i och med ursäkten. Vi kommer inte att göra någon anmälan men uppmanar Svenska Innebandyförbundet att se över och skapa en tydlig och rimlig process för när tveksamma situationer uppstår i matcher framöver” säger Sirius Innebandys sportchef Niklas Stuxgren.

Sirius Innebandy tar samtidigt avstånd från påståendet om att Siriusspelare skulle ha uttryckt provokation av personlig karaktär mot Davids familj.

”I en tät match i ett viktigt skede av grundserien så kan det finnas heta känslorna mellan spelarna på planen. Det är naturligt, men att kränka en motståndares anhöriga hör inte hemma på en idrottsplan och skulle strida mot våra etiska och sportliga riktlinjer” säger Peter Tornberg, Ordförande i Sirius Innebandy. ”Vår uppföljning av detta påstående bland våra spelare visar att det helt saknar substans. Jag har fullt förtroende för våra spelares ord och i synnerhet John Barck som blev föremål för Mullsjöspelarens utbrott. Det var en tråkig händelse under matchen men jag är positiv till att Mullsjö jobbar med detta internt i föreningen och erbjuder David Gillek stöd”

 

Kontaktpersoner

Peter Tornberg                          Nicklas Stuxgren

Ordförande                               Sportchef

073-363 00 75                                          070-570 51 53


Uppsala den 21 januari 2015

 

Kommentarer

313
23
jan
2015
( bild saknas )Mikael
211 inlägg

Tyck till om detta inlägg

COMMENT-VOTE
313
+-
0 röster

Vem talar sant ? 

23 jan 2015: Antingen ljuger någon i Mullsjö eller så är det någon i Sirius som inte säger sanningen för båda kan inte ha rätt. Hade varit intressant att veta vad som egentligen sas då Johan Barck säger att det fanns trashtalk.
 
 
 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners