Tillbaka

Pressmeddelande

Sirius Innebandy bryter ny mark


Sirius Innebandy är med över 600 aktiva utövare en av Upplands största innebandyföreningar med en tillväxt på ca 20 % jämfört med föregående år.

”Våra ungdomslag skördar sportligt stora framgångar” säger ordförande Peter Tornberg. ”Som exempel kan nämnas att våra Juniorer tog Guld och Brons i Storvretacupen tidigare i år och att vårat Junior Elit-lag nådde 16-delsfinal i juniorallsvenskan. Vår breda ungdomsverksamhet fortsätter att ge många barn och ungdomar möjligheten att spela innebandy samt att i högre åldrar utvecklas i en kvalificerad miljö. Vi är oerhört stolta över denna verksamhet” avslutar Peter.

Som ett nästa steg i utvecklingen av ungdomsverksamheten inom Sirius Innebandy så kommer föreningen, med början Junior Elit-laget, erbjuda ungdomarna läxhjälp från och med början av nästa säsong.

”Mitt uppdrag och mål är att bidra till att Sirius Innebandy ska bli Uppsalas ledande Innebandyförening och bidra till utveckling av sporten. För att möjliggöra detta är det viktigt för oss som förening att se till hela individens utveckling, på och utanför planen” säger klubbchef Otto Simonsson. ”Vi tror att detta initiativ kommer öka förståelsen för att det är viktigt att ta ansvar för sina studier oberoende av dina sportliga ambitioner. Med detta visar vi vårt stora engagemang för våra ungdomar- hjärtat i vår verksamhet. Detta är också ett exempel på att en framgångsrik ungdomssatsning måste byggas långsiktigt- det finns inga genvägar!”

Spelarna i Junior Elit kommer att erbjudas läxhjälp en gång i veckan innan träning, i en lugn miljö med pedagog på plats och samtidigt erbjudas ett näringsriktigt mellanmål- något som underlättar lärande men också ger bättre kvalitet på träningen.

”Vi ställer höga krav på våra spelare för att de ska få vara en del av vår elitverksamhet” säger Jonas Boväng, huvudtränare för Sirius Junior Elit. ”Vi vill att de ska vara motiverade och villiga att utvecklas. Det känns fantastiskt att vi nu också kan hjälpa våra spelare med att utveckla deras studieresultat och förbereda dem för framtiden. Mig veterligen gör ingen annan elitförening något liknande och jag är stolt över att Sirius Innebandy går först” avslutar Jonas

 

Kontaktpersoner:

Peter Tornberg                                    Otto Simonsson

Ordförande                                         Klubbchef

073-3630075                                       076- 813 19 42

 

Uppsala 26 mars 2015

Sirius Innebandy

Sirius Innebandy är som fristående klubb under IK Sirius en del av Upplands mest anrika och framgångsrika förening. Sirius Innebandy har verkat i Sirius fr.o.m 1999 men varit med i seriespel i Uppland alltsedan starten 1987, då som Teknikums IF. Herrlaget spelar säsongen 2014/2015 i Svenska Superligan - Sveriges högsta serie i innebandy.

 

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners