Tillbaka

Platt fall mot Umeå City

När nollpoängaren Umeå City kom på besök i Fyrishov var förhoppningarna stora på att Sirius skulle kunna ta sin andra raka trepoängare, allt var upplagt för det om man såg till förra helgens spel och seger borta mot Jönköping.
Då visade Sirius upp ett rakare spel och en inställning som gav bra utdelning, då var insatsen ett fall framåt men nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Samma läge som före matchen mot Jönköping, för insatsen i Fyrishov var allt annat än effektivt, snabbt och rakt.

Umeå City som var tvingade att bryta sin negativa trend med endast förluster de fem första omgångarna kunde vinna med 2-5 (1-2, 1-0, 0-3) varav sista målet i tom kasse. Matchbilden var tydlig med stort bollinnehav av Sirius och Umeå väntade och väntade för att sedan spela på Sirius misstag, inte så snyggt men det funkade bra denna afton.

Första perioden går till Sirius som startar med två femmor och har stort bollinnehav. Dan Johansson kunde göra 1-0 i den tionde minuten i power play med ett skott rakt framifrån i en stor försvarslucka där målvakten var skymd. Umeå kan dock kvittera till 1-1 efter hemmaslarv i mitten av banan. Med mindre än två minuter kvar kan Kristoffer Rådström pumpa dagens projektil rätt upp i krysset på en chanslös Petter Nilsson i hemmakassen. Även detta mål kom till efter lite hemmaslarv i mittzonen.

I andra perioden är matchbilden ungefär samma som i den första, flera fina chanser skapas av Sirius, bland annat en fin chans av debuterande Sebastian Andersson som får en fin boll av Niko Lehtonen men skottet sitter tyvärr mitt på målvakten. Minuterna senare serveras Robin Wahlberg en boll från Peter Berlin men det ringer inte i kassen den gången heller. När Peter Berlin kommer i ett friläge med målvakten i anfallet efter hakas han upp utan åtgärd från domarparet. I periodens sista minut kommer utdelningen då Robin Wahlberg kan peta in en retur precis framför Citymålvakten och 2-2 var resultatet efter två perioder.

Tredje perioden blir den sämsta sedd med hemmaögon, det är lågt tempo i matchen och Sirius har svårt att komma på avslut, den totala skottstatistiken för matchen blir 14-14 vilket är talande för hur svårt båda lagen har att komma till avslut. I den åttonde minuten kan Umeå göra 2-3 efter ett fint inspel från baksidan av målet till en forward, i den trettonde minuten kan sedan Umeå utöka sin ledning till 2-4 och det hjälper inte att ta ut hemmamålvakten de sista två minuterna, resultatet blir ytterligare ett mål för gästerna, denna gången i tom kasse med halvminuten kvar.

Nu stundar fem raka bortamatcher för Sirius som får starta med en svår match mot Warberg, det behöver nödvändigtvis inte vara en nackdel då de bästa prestationerna har kommit just på bortaplan.

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners