Tillbaka

Petter Nilsson klar för Sirius

En av Upplands bästa målvakter, Petter Nilsson är klar för Sirius.
En av Upplands bästa målvakter, Petter Nilsson är klar för Sirius. Nilsson har skrivit på för två år med Uppsalaklubben som därmed gjort klart med ersättare efter Mikael Karlsson som slutade efter förra säsongen.

Övergången har varit känd sedan i lördags men först idag träffades klubbarna och kom överens om övergången. Petter har haft en SSL-klausul i sitt kontrakt som möjliggör en övergång till Sirius.

Petter Nilsson har åtta U19-landskamper på sin meritlista och har även gjort tre säsonger i högsta serien tidigare, med Storvreta 05/06 och 06/07 samt Järfälla säsongen 07/08.

Petter kommer närmast från FBC Uppsala där han varit en stor del i att klubben varit ett genomgående topplag i Allsvenskan de senaste säsongerna. Petter är en Uppsalakille från början och har IBK Rödberget som moderklubb.

- Vi är väldigt glada över att kunna knyta Petter till Sirius, han har utvecklats väldigt mycket de senaste säsongerna, hans styrka är jämnheten och den genomgående höga nivån som han spelar på. Det är sällan som Petter gör en dålig match säger Anders Blombergsson i Sirius Elitgrupp.

Med Petter Nilsson och Tobias Steineck i laget så får Sirius en av de bästa målvaktsuppsättningarna i Superligan.

//PB

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
Banners