Tillbaka

P96/Juniorerna klara för SM-semi

I helgen så arrangerade och spelade Junior/P96 regionslutspel i SM för P16. Dalen, Umeå City, Skälby, Arboga och Falun besökte Uppsala för att slåss om en plats i innebandyfestens semifinaler, som går av stapeln i Botkyrka/Salem 30-31 mars.

Efter en övertygande seger mot IFK Arboga med 9-3 samtidigt som Dalen slog Arboga så var båda lagen klara för slutspel inför lördagskvällens drabbning. Dalen var lite hetare, samtidigt som Sirius gjorde en svag insats, men killarna gav aldrig upp och trots underläge 3-5 inför sista perioden så hämtade man upp till 5-5 och det betydde att man vann gruppen och fick sovmorgon inför söndagens semifinaler.


I den första semifinalen vann Dalen med 2-1 över Falun.

Den andra semifinalen spelades mellan just Sirius och Umeå City. Efter en jämn förstaperiod, så la killarna i ytterliggare ett par växlar och 1-1 förvandlades till 7-1 efter 2:a, och slutligen 10-1 efter tre perioder. Det innebar avancemang till regionsfinalen där Dalen väntade.


Den knappa tiden mellan semifinal och final satte sina spår på spelet. Det var stundtals okoncentrerat spel från blå/svarts sida, och Dalen kändes som det lite hetare laget. Lagen bytte chanser med varandra och inför sista perioden var ställningen fortfarande 0-0. I den sista tredjedelen av perioden åker Sirius på en mycket tveksam utvisning, som kunde blivit kostsam. Men man klarar ut boxplayet och strax efteråt så lyckas Felix Jacobsson peta in 1-0 till hemmapublikens snudd på euforiska glädje. Dalen tar ut målvakten och trycker på, men skapar inte mer än ett par halvchanser. Killarna offrar sig och lyckas hålla ledningen och vinner finalen med minsta möjliga marginal.

Detta betyder att man ännu en gång placerat sig bland Sveriges fyra bästa lag. Tidigare år har man nått en 4:e plats (2009/2010), 3:e plats (2011/2012) och nu alltså som sämst fyra (2012/2013).

Nu tillhör man de absolut mest framgångsrika ungdomslagen i Upplands historia genom tiderna!

Till SM-slutspelets semifinaler har även Telge SIBK, Jönköpings IK och förra årets Svenska mästare Linköping FBC kvalificerat sig efter att de vunnit sina regionsfinaler.


Vi är mycket stolta och säger stort grattis till spelare, ledare och supportrar!Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners