Tillbaka

Nytt trendbrott behövs

Inför den senaste matchen för två veckor sedan mot Warberg var det nödvändigt med ett trendbrott för att kunna behålla tre poäng i Uppsala. Det blev en viktig seger med 6-3 och ett skönt trendbrott då vi aldrig tidigare besegrat Warberg, nu har vi samma läge som för två veckor sedan. Tre möten mot Linköping har resulterat i lika många förluster så ett nytt trendbrott behövs för att kunna bärga en ny trepoängare.
I Linköping är man nog också angelägna om att det skall ske ett trendbrott, den enda trenden som man inte vill skall brytas är det faktum att man har tre raka segrar mot Sirius. Men om man tittar på mer närliggande trender så har man inte vunnit en match på de senaste fyra och de tre senaste bortamatcherna har slutat med förlust. Sirius kommer från två raka segrar vilket är en positiv utveckling och en vinsttrend som vi gärna vill fortsätta.

Superligans bottenskikt är jämnare än någonsin tidigare och i teorin är hälften av lagen indragna i bottenstriden, detta gör att vårt läge i tabellen på sätt och vis är gynnsamt då det är allmänt känt att det är lättare att jaga än att vara jagad. Vi har ett bra go i laget och alla vet vad som krävs för att vi skall kunna prestera, vi behöver bara fokusera på vår egen insats och bryr oss inte om de andra resultaten även om det spelas en mycket intressant match samtidigt som vår mellan Mullsjö och Umeå City. Vi jobbar dock med det som vi själva kan påverka vilket är vår egen prestation, sen får vi se hur långt det räcker när vi summerar säsongen.

Tidigare möten mellan lagen:
Linköping – Sirius 8-4
Linköping – Sirius 8-2
Sirius – Linköping 3-6

Samtliga spelare i Sirius är tillgängliga för spel och tidigare skadade målvakten Petter Nilsson har åter börjat träna. Vi har en uppåtgående formkurva samtidigt som Linköpings formkurva pekar åt andra hållet, låt oss hoppas på en fortsättning.

Kämpa!

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners