Tillbaka

Nya staben presenteras del 2

Laget har nya tränare i Viktor Matsenius, Mathias Östlund och Micael Jansson samt en ny lagledare i Kjell Jansson. Sven Carlsson mångårig trotjänare och materialare är kvar från föregående år.
Laget har nya tränare i Viktor Matsenius, Mathias Östlund och Micael Jansson samt en ny lagledare i Kjell Jansson. Sven Carlsson mångårig trotjänare och materialare är kvar från föregående år. Conny Eriksson är ny Överledare och Peter Bohlin kommer att ha en mer renodlad roll som press- och mediaansvarig än föregående säsonger. Tomas Widh ansvarar för säkerhet kring våra arrangemang.

I vår andra del presentationen av staben kring herrlaget har turen kommit till Mathias Östlund som tillsammans med Viktor Matsenius tog upp Tyresö Trollbäcken till Svenska Superligan efter bara en säsong i Allsvenskan. Mathias är 37 år och snart trebarnsfar, har mest jobbat som tränare i Årsta har spelat bland annat i Guldstaden som målvakt. Kommer senast från Tyresö Trollbäcken där han hade chansen att fortsätta som tränare men valde Sirius

Varför valde du Sirius?
- Det fanns flera skäl men ett av dom var att familjen ville att jag skulle satsa på Sirius. Det hade varit för tufft att fortsätta pendla till Stockholm. Och sen finns det spelare i Sirius som jag har tränat sen dom var väldigt unga som lockade, så det fanns egentligen inget annat alternativ för mig.

Du fortsätter att köra med Viktor Matsenius, vad har han för betydelse för er som ett team?
- Det är viktigt, det funkade väldigt bra i Tyresö eftersom vi tänker innebandy på samma sätt och det blir både enkelt och friktionsfritt när man mer eller mindre fyller i varandra hela tiden. Då blir det enkelt att jobba, innan jag började jobba med Viktor har jag aldrig varit ”assisterande” men det funkade bra i Tyresö och vi behöver aldrig dra saker i långbänk.

Du får också Micael Jansson vid din sida
- Det är likadant där, vi tänker väldigt lika och det blir enkelt att jobba när man tänker innebandy på nästan samma sätt. Han är väldigt tydlig och klar med hur han tänker innebandy vilket gör att man aldrig behöver fråga hur han menar eller tänker. Jag förstår vad han menar och vi kompletterar varandra bra där.

Du gör Superligapremiär som coach på torsdag, hur känns det?
- Det är fantastiskt kul, det var ingenting som jag hade trott att jag skulle göra för två år sen eller något som jag överhuvudtaget har siktat på. Men nu när jag är här så känns det fantastiskt roligt.

Och det är Storvreta som står på andra sidan
- Det är ju perfekt, det går inte att få det bättre än så. Egentligen så är det en drömmatch, mot Svenska mästarna och dessutom är det ett Uppsaladerby, inte ens om jag fick regissera det själv skulle jag kunna göra det bättre.

Till sist, Sirius består nästan till 100% av Uppländska spelare vilken betydelse har det?
- Det betyder jättemycket för mig, det är en sak som jag tycker att Sirius har varit för tysta med att berätta. Jag tror utan att veta att vi är det enda laget i hela Superligan som har så stor andel av spelare från den egna orten. Det är unikt och något som vi skall vara stolta över, lägger man dessutom till att det finns ytterligare ett lag i Superligan från distriktet som dessutom är Svenska mästare så blir det ännu större på något vis.

Uppland har en bra återväxt och vi i Sirius visar att vi kan ta hand om dem. Får vi dessutom upp dom på den här nivån så gör vi någonting bra, och det är ett kvitto på Uppländsk innebandy avslutar Östlund.

Tack för pratstunden Mathias och lycka till i Sirius

//Peter Bohlin
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners