Tillbaka

Nya ansikten: Jesper Lundgren

Hej Jesper och äntligen får vi säga välkommen på riktigt. Hur känns det att flytta ner till Uppsala och dra på sig den blå/svarta tröjan?
Hej och stort tack! Givetvis känns det väldigt inspirerande att få testa på SSL och även att få byta stad då Uppsala verkar vara en riktigt trevlig stad! Sirius som lag verkar vara ett riktigt ödmjukt gäng med många sköna individer vilket gör flytten ännu roligare.

För dom som inte följt dig tidigare, vem är Jesper Lundgren?
Jag startade karriären i Furuviks FF och flyttade därefter till Mora som 16-åring och gick innebandygymnasium där. Sen har det blivit en säsong i Runsten och fyra säsonger i Gävle GIK. Som person kan jag väl uppfattas som lite av en pajas som gillar att ha kul. På planen är det dock tvärtom, där jag gör allt som krävs för att vinna!

Du mäktade med 42 poäng förra säsongen trots att Gävle åkte ur. Har du alltid varit en poängmaskin?
Förra säsongen var väl inte lika bra poängmässigt som förrförra säsongen, men jag har alltid gjort ganska mycket poäng. Men prio ett för mig är alltid att laget ska lyckas, så går jag poänglös denna säsong men vi vinner serien så är det bara att tacka och ta emot.

Vad kommer du tillföra Sirius lagbygge?
Jag är väl en vinnarskalle som även kan tillföra lite bra passningsspel och kanske några poäng. Förhoppningsvis kan jag bidra med lite skön stämning utanför planen med!

Snart stundar Czech Open i Prag. Vad är dina förväntningar och tankar inför turneringen?
Av det jag hört från grabbarna i laget om turneringen så låter det ju fantastiskt skoj! Rent sportsligt så hoppas jag givetvis på ett styrkebesked där vi kan visa upp ett bra försvarsspel som kan ge oss en bra grund att luta oss emot. Pricken över i:et skulle såklart vara att vinna hela turneringen, då jag alltid vill vinna oavsett sammanhang.

Vad tror du om våra chanser som nykomling i SSL? Sedan förra sejouren är det bara 8 spelare kvar. Vad talar för att vi håller oss kvar och kanske t.o.m går till slutspel?
Vad jag vet så är det väl inget lag som gått obesegrade genom nästhögsta serien i Sverige, och har det hänt så har det inte varit i samma konkurrens som Sirius hade förra säsongen. Den goda lagmoralen som jag redan börjat känna av är ju givetvis ett plus då man alltid kommer långt på det. Ska jag gissa på hur säsongen kommer gå så tror jag starkt på att vi håller oss kvar, och med lite tur och skicklighet kan vi förhoppningsvis nosa på en slutspelsplats. Jag gillar att sätta höga mål och tror även truppen har tillräcklig kvalité för att nå dit.

Intervju utförd av Ted Wikström

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners