Tillbaka

Nu startar det

Nu startar säsongen 2013/2014 på allvar. IK Sirius IBK har hittills haft väldigt sparsam rapportering kring det som händer i föreningen men detta är också startskottet för en nystart på detta område.

Vi kommer i en intervjuserie inför Czech Open i Prag få bekanta oss med de nya spelarna och en ny ledare(!) som anslutit till truppen, för att få höra deras förväntningar på säsongen och Prag specifikt. Det kommer också att ske rapportering löpande från Prag men formerna för det är i nuläget lite oklara.

IK Sirius IBK ser med stor tillförsikt fram mot säsongen för A-laget och varför skulle vi inte göra det? Vi gick obesegrade igenom Allsvenskan 2012/2013 och avfärdade redan då kvalificerat SSL-motstånd i form av Caperio/Täby, Storvreta och AIK under träningsmatcherna. Nu är det inte träningsmatcher som ska spelas men laget har samtidigt haft ett år på sig att jobba vidare med den nya spelidé som infördes för ett år sedan och David Ahlmark m.fl är nu på ett helt annat sätt varma i kläderna.

IK Sirius IBK är väldigt nöjda med de nyförvärv som tillkommit. Det finns mycket kvalité som kommer att förstärka en redan stark trupp och vi tror att folk kommer att bli positivt överraskade av det Sirius presterar 2013/2014. Från den gamla truppen står det klart att en gammal trotjänare i Patrik Strand går mot nya utmaningar i livet och det är fortfarande frågetecken kring John Barck som vi hoppas ska uträtas till ett utropstecken. Utöver detta lånas Hugo Andersson och Carl Svedare ut till andra klubbar där vi hoppas att de ska fortsätta utvecklas. Gällande David Wigfeldt är det i nuläget inte helt klart var han spelar men troligtvis blir det fortsatt spel i Uppsala. Tre st 93:or i A-laget från föreningens tidigare så framgångsrika 93-lag, varav två började redan 01/02, värmer i hjärtat.

IK Sirius IBK kommer att fortsätta spela en positiv, tuff och publikfriande innebandy då vi tycker att vi själva och svensk innebandy behöver det. Att se innebandy med handbollsliknande försvar i högsta ligan där vissa lag knappt spelar på två femmor och samtidigt har lika många spelare på bänken är inte kul för någon. Vi såg för drygt ett år sedan detta som en av de viktigaste sakerna att ändra på och genom att spela i Allsvenskan ett år fick vi en bra möjlighet att genomföra denna förändring.

Sirius innebandy växer så det knakar, tillväxten 2012/2013 låg kring 40% räknat till antalet aktiva. Det ger givetvis nya utmaningar att hantera det växande antalet spelare i föreningen men givetvis är det glädjande att se att IK Sirius IBK är den förening med flest antalet anmälda lag till seriespel i Uppland. IK Sirius IBK är i den aspekten Upplands största innebandyförening.

IK Sirius IBK har de senaste åren varit den ledande föreningen i Uppland på ungdomssidan på pojksidan. Förra året startade vi också upp flickverksamhet som en del av vår fantastiska innebandyskola och vi hoppas att de tre lag som finns nu ska växa och bli fler. Vår satsning på ungdomssidan kommer att fortsätta och bli ännu mer tydlig och vi kommer att berätta mer om detta framöver.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners