Tillbaka

Nu är det nära!

3-1 i seriefinalen, läs om matchen här

I söndags tog Sirius säsongens hitintills största kliv mot att fullborda ett klassiskt återtåg. Seriefinalen mot Team Thoréngruppen vanns nämligen med 3-1 (0-0, 2-0, 1-1) uppe i Umeå.

Det blev en målsnål tillställning i EXEL Arena i söndags. Efter en förstaperiod utan nätkänning för båda laget var det serieledande Sirius som öppnade målskyttet skyttekungen Peter Berlin. Efter det började man som John Barck var inne på i förhandsartikeln här på siriusinnebandy.com att trivas i hallen där man har idel segrar den här säsongen. Innan den andra perioden var slut hann Johan Eriksson med att öka på ledningen till 2-0, ett viktigt mål inför den sista tredjedelen. Väl där gjorde hemmalaget Thoréngruppen tidigt sitt första mål då man spräckte Petter Nilssons nolla via ett straffslag. Spännande så det förslår med andra ord, men det sista ordet i matchen skulle bli Sirius. Markus Nordlindh fastställer slutresultatet 3-1 med mindre än fem minuter kvar, och nu leder Sirius serien med hela sju poäng före just Thoréngruppen. Det ser bra ut med andra ord och tränare David Ahlmark var givetvis nöjd med segern, men trots den även förvånad.
- De bjöd inte riktigt upp till match, det blev märkligt enkelt tillslut.

Hur menar du?
- Trots att de befann sig i underläge backade de hem och kändes rädda att förlora, de gjorde ju exempelvis inte ett spelmål på hela matchen.

Vad var det ni gjorde bra?
- Vi gör det vi ska, vi spelar med stort tålamod framåt och öser inte på alltför mycket. Sedan är det naturligtvis viktigt att våra målskyttar levererar när det väl gäller.

I övrigt, vad var det för match?
-  Det var två jätteduktiga målvakter, men som sagt i övrigt en märklig match md tanke på att det var seriefinal.

Har ni öppnat champagnen nu?
- Absolut inte, vi fortsätter. För mig är det ingen skillnad nu mot var dt var innan matchen, jag vill vinna varje match. Nöjda får vi vara när serien är färdigspelad och vi får sommarlov.

En kommentar om er sensationella målskillnad (151-52!) då?
- Jag är framförallt glad över vår defensiv, offensivt tycker jag faktiskt vi skulle kunnat ha gjort mer mål än vi har gjort hitintills, avslutar David Ahlmark.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners