Tillbaka

Nio spelare från Sirius P98 i distriktslags-SM 3-6 januari

"Det är fantastiskt bra, men det är samtidigt många föreningar runt om i Uppland som ska vara stolta över hur man utbildar sina spelare", säger Jonas Boväng, en av tränarna för P98 och utvecklingsansvarig i föreningen
Av de nitton femtonåringarna i Upplands distriktslag kommer nio från starka Sirius P98. Vi fick tag i Jonas Boväng när han tillsammans med tränarkollegan Roger Ohlström och några föräldrar är på väg till Umeå för att följa distriktslags-SM. 
"Truppen åkte i går morse, de hade träning i går kväll och har haft matchvärmning i dag. Jag har varit i kontakt med ett par av spelarna och stämt av lite. De är peppade och det är god stämning. Med den utbildning de har kommer de att känna sig trygga. De gillar situationer som den här, när det kommer till sin spets", säger Jonas.

"Det är fantastiskt bra att ha nio spelare från Sirius med. Det visar att vi har gjort det bra under året. Det blir ett kvitto för killarna själva att de har utvecklats när de får vara med i de här sammanhangen. Uppland bör gå till kvartsfinal med det spelarmaterial som man har. Det finns många fantastiska talanger och det är kul att se att man arbetar så bra med utveckling och utbildning av spelare. Att utbilda är nyckeln, att tävla ibland är nyttigt. Det är många föreningar i Uppland som ska sträcka på sig och vara stolta. Det känns också som att de gör ett bra jobb de som har hand om det här", fortsätter Jonas.

Uppland har sin första match i dag 3 januari kl 16.30 och då står Västergötland för motståndet. I morgon 4 januari möter man de två andra distriktslagen i gruppen och det är Dalarna kl 08.30 och Stockholm kl 15.00. "Jag känner en stor förväntan, det ska framförallt bli kul att se bra innebandy. Jag tror att Uppland och Stockholm kommer att slåss om förstaplatsen i gruppen. Västergötland och Dalarna är två lag som kommer att överraska om man inte är på tå, det gäller att vara noggrann."

Förutom att Jonas är tränare för Sirius P98 är han även utvecklingsansvarig i Sirius IBK sedan ett halvår tillbaka. 
"Min huvuduppgift är att jobba med den blå-svarta tråden i föreningen. Jag fungerar som ett stöd och finns till hands för lagen upp till P15. Jag kommer med feedback, ny input och hjälper till att hitta samarbeten mellan lagen. Det ska vara tryggt för tränarna, de ska känna att de inte är ensamma och att jag finns tillgänglig för dem. Jag har deltagit på träningar med bland annat P02 och P04, jag följer Juniorerna och herrlaget, allt för att få en så bra helhetsbild som möjligt. Det är viktigt att lägga ned tid på grunden och förståelsen. Målsättningen är att det ska finnas ett dokument färdigt inför säsongen 14/15 med presentation av värdegrund, nivåanpassning, hur man utbildar spelare på bästa sätt och vad som är lämpligt att träna på i olika åldersklasser."

Jonas tips för att följa Uppland under distriktslags-SM är via:
www.twitter.com/upplandsibf
www.uibf.se
www.innebandy.se
www.laget.se/iksiriusibp98

Vi önskar P15 och F15 Uppland stort lycka till!

Av Kina
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners