Tillbaka

"Han kommer nog hänga två påsar"

Hemsidan träffade Lagkaptenen Erik Svenson på sista träningen inför den prestigefyllda seriepremiären mot Storvreta på torsdagkväll.

Hemsidan träffade Lagkaptenen Erik Svenson på sista träningen inför den prestigefyllda seriepremiären mot Storvreta på torsdagkväll.

Derby i seriepremiären, hur känns det?
- Kan inte bli så mycket bättre, vi har laddat för det här länge och det skall bli väldigt kul att komma igång.

Vi ser i princip ett helt nytt Sirius med en ny spelidé och ett snabbare lag än tidigare, hur känns årets trupp?
- Först och främst tycker jag att vi är väldigt väl förberedda, vi har tränat på riktigt bra. Vi har tränat mycket snabbhet vilket jag tycker syns i matcherna. Fysiskt sett kommer vi inte att vika ner oss i någon match. Dessutom har vi fått in många olika spelstilar som passar in bra i laget, framförallt fartfyllda spelare som vi vill ha för att kunna spela det försvarsspelet som vi skall tillämpa.

Vad krävs av Sirius för att kunna vinna derbyt?
- Dels att vi gör en hundraprocentig insats, vi måste sätta vårt försvarsspel och vara tajta för att inte bjuda dom på en massa kontringar. Vi måste vara grymt noggranna på mittplanen, där Storvreta är riktigt starka och snabba på att kontra. Dom är sylvassa i powerplay så vi måste hålla oss på banan. Men det viktigaste är ändå att vi vågar spela vårt eget spel, att vi vågar rulla boll och inte går in och ber om ursäkt, vi är där för att vinna och det spelar ingen roll att dem har vunnit SM-guld.

Med tanke på att vi hade en Joker förra säsongen då Tobias Steineck debuterade i målet och blev matchjälte, har vi någon inför detta möte. Niko Lehtonen t.ex?
- Du är inne på namnet, Niko känns het och är orädd, en bra målskytt – han kommer nog att gå in och hänga två påsar i morgon avslutar Svenson innan har rusar in på träningen.

//Peter Bohlin


 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners