Tillbaka

Matchreferat Sirius - Warberg

Sirius bärgar tre mycket viktiga poäng mot Warberg, läs om matchen här!

SSL:s tjugoförsta omgång, och hemma i Fyrisfortet skulle Sirius idag ta emot femteplacerade Warberg för att göra upp om tre extremt viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Den 21:a omgången till ära bjöd Sirius sponsorer på gratis inträde – det var alltså upplagt för folkfest! Siriusiterna såg riktigt heta ut under uppvärmningsövningarna, och de som utmärkte sig med vassast skott denna uppvärmning var tveklöst Niklas Wallén och Patric Krisandersson. Även landslagsmålvakten Petter Nilsson såg riktigt het ut, men han agerade dock något orutinerat när han med vänsterhanden limmade ett skott från Jesper Lundgren, vilket måste ha sänkt dennes självförtroende något. Mer om detta senare.

Noterbart i Warberg var att det var ett storvuxet gäng spelare de hade i dagens uppställning, men vad gör det när Sirius har John Barck. Anonyma källor har dessutom avslöjat att Barck nyligen avslutat polisskolans batongträning, varför Warbergs storvuxna herrar gjorde bäst i att passa sig. Speaker Jimmy Bladh avslöjade Sirius förstafemma som idag bestod av backparet Calle Kostov-Bredberg och Barck samt en kedja bestående av bröderna Johansson och Peter Berlin. Första gången dessa herrar satts tillsammans om jag inte missminner mig.

Fem minuter kvar till match och dagens åskådarrika publik såg sig frågande omkring och undrade säkerligen var sjutton orgelmästare Andreas Hellkvist med sin Hammond XK-3c höll hus. En Siriusmatch utan honom känns litet som att se på skidor utan Jacob Hård – obehagligt tomt. Nåväl, orgelmusikens frånvaro till trots drog så matchen tillslut igång.

 

Period 1

Förstafemman inleder med ett bra och kanske framförallt långt förstabyte till följd av lång och hög press i Warbergszonen. De är inne säkert 70-80 sekunder, och i samma sekund som de byter dyker plötsligt en stressad Andreas Hellkvist upp. Phew! Medan han gör sig i ordning kan publiken konstatera att Sirius inleder med att spela på två femmor, för plötsligt är förstafemman inne igen och pressar återigen ner Warberg bakom eget mål. Bytet efter står Lundgren för matchens första farliga chans efter att ha blivit sånär frispelad efter en krossboll tvärs över planen där han drar till på volley, men strax över. Pigg start, Sirius!

Men, ni vet hur det brukar bli. Sirius börjar piggast, men motståndarna gör ledningsmålet. Det är efter dryga fyra spelade minuter, och det är riktigt, riktigt snyggt. Efter ett klapp-klapp-spel finare än vad Rysslands hockeylag antagligen kommer kunna åstadkomma under pågående OS blir Warbergs Jimmy Lindblom så ren att han har öppen kasse. Bara för att göra det extra snyggt avslutar han trots detta i krysset. Hmpf.

Sirius arbetar sig emellertid snabbt in i matchen igen och radar upp en mängd chanser och kan också kvittera efter sju minuter. Detta efter något omvända roller, där det är Berlin som spelar fram till Dan som avslutar i mål. 1-1, och nu hörs även orgelspelet igen – underbart! Och inte nog med det, knappa minuten senare ekade orgeltonerna återigen i hallen. Johan Jr Eriksson satte på egen hand 2-1, gissningsvis framstressat av att Berlin började dra ifrån litet för mycket i den interna poängligan.

Den efter målet efterföljande tekningen slutar med tekningsvinst för Warberg, och bollen går ner till Warbergs Rikard Eriksson – den enda(!) Warbergit som inte har en sponsrad Exelklubba. Vad denne gjort för att förtjäna denna utfrysning är ännu oklart, men utredning pågår.

Efter cirka halva perioden börjar tredjekedjan matchas, och de gör det riktigt bra och efter många bra byten får de också mycket välförtjänt sätta en kasse. Det är Aron Olsson som spelar fram Mattias Jällrud som säkert sätter bollen bakom Warbergs Philip Neogard. Neogard måste för övrigt vara ett av de bästa målvaktsefternamnen i SSL.

Warberg avslutar perioden med en sista bra minut, men annars är det Sirius som haft det klara övertaget och periodresultatet 3-1 kan med ett ord beskrivas som rättvist. Misstanke föreligger förresten om att Warbergs Neogard hade en beef med kvällens skotträknare. Skotten efter första sades nämligen vara 4-5 vilket skulle innebära en 25 %-ig räddningsprocent för Neogard, men nog kändes det som att han räddat mer än så. Nåväl. En riktigt bra förstaperiod av Sirius där samtliga kedjor producerar.


Period 2

Calle KB är lika bra som han spelade i första perioden, och han fortsätter med att välja de svåraste möjliga lösningarna när Warbergforwards omringar honom men likt förbannat lyckas han varje gång. Ungefär som Uma Thurman i Kill Bill-filmerna, varje gång man tror det är kört löser hon situationen på något innovativt sätt.

Första perioden var Sirius helt klart bättre, men i andra är det en mycket jämn och hård kamp. Första bra Siriuschansen uppstår efter att Berlin bågar runt för att sedan släppa(!) bollen till en fri Kim Johansson. Helt förklarligt är dock Kim förbluffad över att Berlin i vanlig ordning inte avslutar med att sprätta upp den i krysset, så han är inte med på det hela och missar läget.

9.39 in i andra perioden åker Niklas Wallén ut för otillåten trängning, och Warberg får en utmärkt chans att kvittera. Man har dock svårt att komma igenom en välspelande Siriusbox, och bäst lägen i Warbergs PP har faktiskt Sirius i form av två kontringar. Med fyra minuter kvar kommer dock periodens första mål, och som ni kanske anar på ”dock”-et är det Warberg som gör det efter att Sirius slarvat i sitt uppspel och skänkt bort bollen till fria Warbergiter. En olycka kommer sällan ensam, sägs det, och mycket riktigt åker Calle KB minuten efter ut, även han för otillåten trängning. Även detta PP klarar Sirius, och med 15 sekunder kvar av perioden får de själva chansen i PP då Warbergs storväxta back Mattias Wallgren trycker den två huvuden kortare Calle KB över sargen. Endast 15 sekunder alltså, men på denna tid hinner Sirius med att skapa hela tre mycket giftiga lägen! Resultatet inför sista perioden, 3-2 till Sirius.


Period 3

Sirius inleder alltså sista perioden med 105 sekunders PP, men lyckas trots detta skapa färre chanser än de gjorde på sina 15 sekunders PP innan pausen. I samma stund som Warberg blir fulltaliga avslöjas kvällens publiksiffra, 1174 stycken – rekord!

Sirius firar omgående denna succé genom att Berlin avlossar en kanon som hamnar i vänsterkrysset. 4-2, och 17 minuter kvar av matchen! Tredjekedjan har förresten fått fortsatt förtroende hela tiden sedan debutbytet, och de fortsätter att göra det bra.

Warberg börjar successivt att få mer och mer bollinnehav, men de har svårt att komma till bra avslut och det lilla de åstadkommer tar Petter Nilsson i Siriuskassen enkelt hand om. Nilsson får också sånär en assist när han mycket läckert lobbkastar bollen och på så sätt frispelar, eller ja, frikastar, Aron Olsson som dock missar avslutet. Varje minut blir mer händelserik än den andra, och den sjunde minuten innehåller målchanser för båda lagen samt en utvisning på Warbergs Henrik Olofsson. Sirius PP fungerar dock inte som det brukar idag, och det är inte ens nära att bli mål.

Henrik Olofsson kommer sedan ut igen och prickar då för andra gången i perioden stolpen. På grund av diverse omständigheter webbsändes inte dagens match, men hade den gjort det hade webb-tittarna kunnat läppläsa ett fult ord från Olofsson då stolpträffen ekade i hallen. Tiden rinner snabbt iväg för Warberg som med två minuter kvar av matchen tar time-out. Därefter tar de målvakten och satsar allt framåt, men samtliga Siriusiter sliter som djur för att behålla sina tre poäng.

Minns ni hur Petter Nilsson sänkte Jesper Lundgrens självförtroende under uppvärmningen? Lundgren har i slutminuten två lägen att från egen zon lägga in bollen i tom kasse – men både skotten hamnar några centimeter utanför. Nilssons fel, givetvis!

Sekunderna går snabbt, och mistluren ljuder och Sirius tar tre mycket viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Matchens lirare-priset går till Jr Eriksson, men utan att förringa Jr:s insats så kunde det priset faktiskt ha gått till i princip samtliga spelare efter en match som denna. Mycket lovande inför de avslutande matcherna!

/Tomas Enoksson

 Tillbaka till toppen
 

Kommentarer

163
10
feb
2014
( bild saknas )Tomas Enoksson
2 inlägg

Tyck till om detta inlägg

COMMENT-VOTE
163
+-
0 röster

Matchreferat 

10 feb 2014: Tack Herrn! /Tomas
 
 
162
10
feb
2014
( bild saknas )Sven Andressen
211 inlägg

Tyck till om detta inlägg

COMMENT-VOTE
162
+-
0 röster

Matchreferat 

10 feb 2014: Suveränt bra skrivet. Bland de bästa och roligaste matchreferat jag läst. Välskrivet också.
 
 
 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners