Tillbaka

Matchreferat Sirius - Storvreta

Trots en rafflande upphämtning i sista perioden går Sirius för första gången poänglösa hemma i Fyrishov. Läs om matchen här!

En klassisk myt är att den kinesiska muren är det enda verk skapat av människan som är synligt från månen, en lättavfärdad myt förstås då muren är blott fyra-åtta meter bred och ändligt lång. Kvällens köbildning utanför Fyrishov däremot var ungefär lika bred som Peter Jidhes skånska och längden blygsamt uppskattad till oändlig och därmed otvivelaktigt synlig från månen, rådande kvällsskymning till trots. Vidare sägs det vara svårare för en rik man att komma in i herrens rike än för en kamel att komma igenom ett nålsöga, men det är inte i närheten av lika svårt som för tvåtusentrehundratjugofem innebandyfans att ta sig igenom Fyrishovs fyra entréer varför kvällens match drog igång medan kön fortfarande slingrade sig lång utanför.

 

Vadan denna obskyra folkmängd tillika publikrekord, frågar sig kanske några. Jo, ikväll nalkades det ett innebandyderby av högsta rang och i innebandyvärlden känt som årets höjdpunkt. Det var alltså dags för Sirius att ta emot Storvreta, och efter denna omgång fanns det två saker man som Siriusfan hoppades skulle vara oförändrande: Sirius skulle fortfarande ha tagit poäng i samtliga hemmamatcher och Billy Nilsson skulle fortfarande leda SSL:s poängliga.

 

Period 1 inleds i ett rasande tempo där ett kokande Fyrishov gör vad de kan för att elda på sina respektive lag. Det är Storvreta som tar grepp om taktpinnen och för mest uppställt spel och Sirius får stundtals slita hårt för att hänga med. I en sådan situation åker också Erik Svenson ut för slag efter 3.28 och powerplay för Storvreta alltså. Trots att Henrik Stenberg saknas på grund av skada är det mycket kvalitet inne på plan när Storvreta ställer upp i PP-formation, och därför tar det inte mer än 27 sekunder innan bollen plötsligt sitter i krysset bakom Petter Nilsson. 0-1 efter knappt fyra minuter alltså.

Det bjuds på lite stressartat spel från båda lagen, men kanske framförallt Sirius som inte riktigt hittar rätt med sina passningar och säkerligen är det en hel del derbynerver iblandade. Första målchansen har Sirius först efter sex minuter när Johan Jr Eriksson drar iväg ett hårt skott från högt upp i slottet, men trots att Viktor Klintsten släpper en retur blir det inget Siriusmål.

Halva perioden passeras och det är fortfarande väldigt få målchanser för båda lagen. Jämförelsevis är det ungefär som med öppnade räkningar i ett Lyxfällan – det må förekomma några få men i sådana fall till följd av misstag. Lyckligtvis är det trots detta underhållande tack vare en kokande arena och ett energirikt, fysiskt spel.

Perioden fortsätter sedan i samma anda där Sirius inte riktigt kommer in i matchen, och det är ganska tyst på plan och på spelarbänken, och det blir inte bättre av att Storvreta gör 0-2 efter litet trassel framför Petter Nilsson. Slarv- och felpassen växer dessutom till sig i antal efter detta och de sista fem minuterna ser det faktiskt inte alls bra ut, och mot Storvreta är det svårt att göra mål även när det ser bra ut. En frustration byggs sakta upp inom Sirius och till och med den annars så lugna David Ahlmark smäller näven i väggen efter ett av alla felpass.

Det blir också mer och mer gruff ute på planen och tyvärr lägger Sirius väldigt mycket energi på att gnälla på domarna, även om det måhända är befogat vid en del tillfällen. Några mer mål blir det hursomhelst inte och perioden slutar 0-2, vilket får anses rättvist. Skotten 3-5.

 

Period 2 fortsätter förra periodens felpassningar, något som blir väldigt tydligt när Sirius i en fyra-mot-två-situation schabblar så pass, höhö, att det blir Storvretakontring istället. Någon harmoni tycks inte alls finnas i Sirius spel idag och även om Storvreta skapar en del på egen hand behöver de knappt det, för chanser får de på löpande band av Siriusiterna själva och utnyttjar också 5.29 in i andra perioden resulterandes i 0-3.

Storvreta som också hade lite svårt att hitta rätt i början har spelat upp sig och efter 0-3-målet tar det exakt två minuter innan även 0-4 sitter. Det är Fredrik Holtz som efter en sidledspassning drar iväg ett otäckt hårt skott som går i mål via kryssribban, och Petter Nilsson var nog mer eller mindre chanslös där.

Sirius går ner på två femmor för att försöka få upp tempot och hitta tillbaka till sitt gamla spel, men efter att halva matchen är spelad har man faktiskt inte varit riktigt nära att göra mål. Att se, och för den delen referera, en Siriusmatch utan mål är lika spännande som ett The Walking Dead-avsnitt utan Zombier, så det en förlöst publik som brister ut i jubel när Sirius 15.17 in i den andra perioden äntligen spräcker nollan. Detta efter att Berlin bågat iväg en rökare som efter att ha studsat fram och tillbaka mellan Klintsten och en Storvretaback kunde slås in av Erik Svenson. 1-4 därmed, och förhoppningsvis skulle det ge nytt vatten på kvarnen för Sirius.

Det tidigare nämnda gnället på domarna håller dock i sig, och det känns återigen befogat men likväl onödigt. Petter Nilsson går så hårt åt ena domaren att det slutar med en tvåminutare för honom, och i det efterföljande boxplayet släpper Sirius in 1-5 vilket också blir periodens slutresultat. Skotten i tredje är 4-4 vilket innebär att Storvreta gör tre mål på fyra skott, och vad som skulle bli en blåsvart folkfest är vid det här laget mer likt ett styrelsemöte i bostadsrättsföreningen.

 

Period 3 startar sedan åtminstone på bästa möjliga, med en tekningsseger. Första skottet på mål i perioden har dock Alexander Rudd, som med sitt specialhookade blad med negativ vinkel på något mystiskt sätt ändå skjuter riktigt hårt. Kort efter detta bjuder han på innebandygodis genom att i en trängd situation i eget hörn volleybolla sig ur det hela á la Ronaldinho – fast med klubba.

Sirius ser mycket piggare ut än de tidigare perioderna och efter ca fem minuter tvingar Peter Berlin fram en utvisning när han rycker fram längst vänsterkanten. Sirius bjuder på ett bra powerplayspel men majoriteten av alla skott tar i täck där framförallt nyligen nämnda Rudd sliter som ett djur för att göra livet surt för Siriusiterna. Med ca 30 sekunder kvar tar dock SSL:s poängligaledare Billy saken i egna händer och sprätter upp bollen i krysset och reducerar i och med detta till 2-5 med 15 minuter kvar!

Sirius vaknar nu till liv ordentligt och skapar på några minuter lika mycket framåt som de två tidigare perioderna tillsammans, men Storvreta försvarar sig bra och täcker mer skott än vad som kan anses vara sportsligt. Bra Siriusspel utmynnar dock i ytterligare en Storvretautvisning där Berlin bland annat levererar ett monsterskott efter en snabb sidledspassning, men Klintsten bjuder på en närapå omöjlig räddning.

Powerplayet slutar mållöst, men strax efter Storvretas fulltalighet hugger Billy till igen från en vinkel lika obefintlig som hasardspelsreklam i Vakttornet. Hur bollen gick in är ofattbart, men 3-5 ett faktum. Sirius får ordentligt med energi men trots många chanser i slutet rinner tiden iväg, och med tre minuter tar man time-out och plockar ut Petter Nilsson ur kassen för at avsluta i spel sex mot fem. Man skapar efter detta en oerhörd press och efter ryskt klapp-klapp-spel mellan bröderna Johansson kan John Barck trycka in bollen i krysset. 4-5 och två minuter kvar, och om de två första perioderna bjöd på ångest bjuder tredje perioden på högklassig dramatik!

Sirius fortsätter i spel sex mot fem i princip återstoden av matchen, och trots många chanser får man inte till någon kvittering och matchen slutar 4-5 efter några rafflande avslutande minuter. Första hemmamatchen utan poäng blev i och med detta ett faktum, men man kan ta med sig en riktigt bra sistaperiod och tack vare denna hålla huvudena högt. Nya tag nästa match!

Av: Tomas Enoksson

 

 

 

 Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners