Tillbaka

Matchreferat Sirius - Granlo

Seger i hemmapremiären! Läs om matchen här.

Matchreferat Sirius – Granlo

Hemmapremiär och ett kokande Fyrishov – mer upplagt för succé kan det nästan inte vara. Det var också ett revanschsuget Sirius som dånade in på plan ackompanjerade av Andreas Hellkvists pampiga orgelspel medan rökkanonspuffarna avlöste varandra.  Senaste matchen, som vi förvisso glömt nu, var nämligen en mindre spännande historia där Sirius aldrig riktigt kom upp i tempo varför man inte heller kunde ta några poäng. Det var också en match där vi fick se den för säsongen helt nykomponerade kedjan med Christoffer Carlsson, Billy Nilsson och Erik Svensson, som dock inte riktigt fick ihop samspelet. Skulle det lossna idag? Sirius Kim Johansson saknades för övrigt även denna match på grund av skada, men noterades sitta på första parkett för att heja på sina lagkamrater. För motståndet denna lördagsafton stod Granlo, även de revanschsugna sedan de i veckan åkt på däng mot SM-mästarna Falun. Hursom, till matchen!

Period 1 börjar med att Johan Jr Eriksson revanscherar sig från sist genom att vinna matchens första tekning, och de åskådare som inte redan var segervissa blev nog så nu. Bästa förstabyte gör dock Granlo som rullar runt friskt, men till avslut kommer man icke. Sirius inleder likt i onsdags med att rulla runt på alla tre kedjor samt med Joakim Gustafsson som femteback.

Redan några minuter in känns spelet väldigt mycket bättre än mot Dalen senast. Bra spel från båda lagen och riktigt högt tempo. Mest rull har inledningsvis Granlo, och det känns som att Petter Nilsson kan få det jobbigt om matchen fortsätter såhär.

Men, 5.22 in i första perioden blixtrar förstafemman till. Det går så fort att man knappt hinner med på vem som gör vad, men det är i alla fall Peter Berlin som dunkar in bollen i Granloburens vänsterkryss. 1-0 Sirius! Stämningen i Sirius höjs direkt, kanske var det nerverna som släppte något, men den enda spelaren som inte sitter ner i båset är Calle Kostov-Bredberg.

Spelet går igång igen och Granlos högerback med det fräcka efternamnet Nilsberth får publiken att dra efter andan när han som sistaman vänder bort två Siriusiter med ett bakom-ryggen-snurrpass. Mest uppställt spel har fortfarande Granlo, men Sirius har höjt sig ordentligt nu och har riktigt bra fart i benen och matchen bjuder på ett härligt tempo. Första perioden mot Dalen var ett ordentligt sömnpiller, första perioden idag är det istället mycket mer riv i och kanske istället kan liknas med vad Walter White säljer när frugan sover.

Efter ca halva matchen åker Granlos buse, eller ja, han är säkert ingen buse men ser ut att ha buse-potential, Anton Eriksson ut efter felaktigt avstånd. Han bjuder på högljudda protester men sätter sig tillslut i utvisningsbåset. PP Sirius som ställer upp med samma PP-uppställning man startade med mot Dalen, och lukten av mål hinner knappt osa sig varm i hallen innan John Barck tjongar in 2-0 från sin Tomas Holmström-position efter att Billy Nilsson lyckats tråckla in bollen till honom. 2-0 alltså, och det tål att upprepas, det är ett helt annat Sirius vi ser än sist!

Resterande del av första perioden präglas av ett hårt och jämnt spel. Granlo har stundtals mycket boll i Sirius zon, men Siriusförsvaret ser enormt stabilt ut och de få skott som letar sig in till Petter Nilsson tar denne hand om utan svårigheter. Med bara minuten kvar ger dock Billy Nilsson bort bollen i slottet varpå en Granloit får ett gyllene läge, men Petter Nilsson gör en TV-räddning resulterandes i att resultat 2-0 står sig perioden ut. Skotten i första, 4-6.

Period 2 inleds med att nyförvärven Erik Svenson och Billy Nilsson intervjuas ute på plan. Aktuell mikrofon misstänks dock ha köpts in under tidigt nittiotal, för ljudkvaliteten är så dålig att det är svårt att uttyda herrarnas svar. Erik Svenson hörs dock avslutningsvis lova att han skall skaffa mohikanfrisyr á la Billy Nilsson om han slår denne i den interna poängligan.

Andra perioden drar sedan igång, och håll nu i hatten. Sirius gör inte bara ett, två eller tre mål, utan hela fyra mål under andra periodens fem första minuter. Först är det andrakedjan som gör sitt första mål för säsongen då de sätter 3-0 efter samspel mellan alla tre herrar där Christoffer Carlsson är sist på bollen. Kort därefter drar Jr Eriksson iväg ett rungande skott från backposition, och framför mål står Berlin som kan peta 4-0 under Tomas Åhrberg i Granlokassen. På bänken har Aron Ohlsson, Joel Norman och Mattias Jällrud bestämt sig för att de inte ska vara sämre, så när de sen hoppar ut på plan tar det inte många sekunder innan även de nätar.  Målskytt är Mattias Jällrud, och ställningen är 5-0.

Granlo tar time-out och byter även målvakt, men nya målvakten Adam Hedin får ingen rolig start då han släpper in det första skottet. 6-0 Sirius efter fem minuter i andra perioden. Denna gång är det Erik Svenson som med ett rappt skott ända ute från sargen utökar för Sirius, assisterad av den alltid småleende Patric Krisandersson.

6-0 skulle kunna få de flesta lag att hänga med huvudet, men Granlo har absolut inte gett upp utan fortsätter med ett högt tempo. Efter ca sex minuter får man sitt första läge i perioden, och Petter Nilsson som måste vara kall efter sex sysslolösa minuter visar att han kan vara het ändå då han mycket snyggt räddar sin egen retur efter ett skott från nära håll, och från olika håll i hallen hör man några av de 1088 åskådarna börja nynna på Kate Perrys hit Hot N Cold.

Dan, Berlin och Jr Eriksson kommer sedan in igen, och det är nästan så att de leker litet med Granloförsvaret för en stund. Först rullar de upp dem ordentligt där Berlin nästan kan rulla in sitt hattrick i tom kasse, men bollen går strax utanför.  Därefter kör Berlin en räd från eget mål ändå upp till motståndarkassen medan Granloiter flyger till höger och vänster, men precis i skottögonblicket lyckas till sist en Granloit placera sig rätt och täcka skottet.

Granlo får efter detta litet andrum när Christoffer Carlsson drar på sig en tvåa för otillåtet slag, men trots ett bra PP lyckas man inte göra mål. Välkänt i innebandykretsar är dock att det är sekunderna efter(!) en utvisning som är de mest kritiska, och så är fallet också idag. Några sekunder efter Sirius fulltalighet reducerar Daniel Nordlund till 6-1.

Litet hopp tänds i Granlo som faktiskt har mycket boll och bra spel efter detta, men man har fortfarande extremt svårt att ta sig igenom Siriusblockaden framför Petter Nilsson, skriver jag samtidigt som Granlo trots detta får in ytterligare en reducering på något sätt. Det är grötigt framför mål och svårt att se vem som gör vad, men gladast ser den tidigare så arge Anton Eriksson ut att vara varför han bedöms ha gjort målet. Men ack, det var Jesper Karlsson.

Mer händer inte utan inför sista perioden är ställningen 6-2 till Sirius, och även denna period bjuder på högt tempo och underhållande spel även om det mot slutet var mer kämpaglöd än skönlir som präglade spelet. Skotten efter andra perioden är smått osannolika 5-6, för det innebär att Sirius har gjort mål på sex av nio skott. Obehagligt effektiva idag, Sirius.

Period 3 blåses igång, och det känns som att nästa mål antingen dödar matcher eller blåser liv i den. Det är fortsatt tufft spel och nu även väldigt grinigt på planen, och Sirius åker på en tidig utvisning som dock avklaras tack vare uppoffrande försvarsspel. Granlo har som tidigare nämnt absolut inte gett upp utan ångar på framåt så gott de kan, och det mesta skapas av högerback Nilsberth som varit klart bäst i Granlo idag. Utöver att agera speldirigent drar han iväg minst ett farligt skott per byte, men antingen så är en Siriusit i vägen eller så räddar Petter Nilsson.

Strax före halva perioden spelats har Granlo ett långt och bra anfall, och det slutar med en ganska välförtjänad utdelning i form av en 6-3-reducering. Plötsligt blir det nerver i matchen igen, och ett böljande hawaiispel uppstår där Granlo toksatsar framåt vilket öppnar upp stora ytor på planen.

Granlo har fått blodvittring efter tre mål i rad, men Jr Eriksson ger dem då en ordentlig kalldusch när han eventuellt med hjälp av både skor och fötter får in 7-3 efter en tilltrasslad situation strax framför Hedin i Granlokassen. Granlo hänger fortfarande inte med huvudena, och prickar kort därefter både stolpe och ribba innan Nilsberth bågar in 7-4.

I slutet av perioden åker Calle KB ut två gånger, och i sitt sista PP tar Granlo ut målvakten för att spela sex mot fyra. Ett kolossalt tempo följer därefter när Granlo med sina sista krafter öser på mot Petter Nilsson. Med två minuter kvar kommer också 7-5 och återigen är det Nilsberth som drämmer till, denna gång från sin vänsterbacksposition. Skrattar bäst som skrattar sist, tänker dock Billy Nilsson, som i nästa byte sätter avslutande 8-5 i tom kasse. Sirius gör därmed åtta mål på 13 skott vilken måste vara någon form av SSL-rekord. Den som kan får gärna bekräfta eller dementera.

Sirius tar alltså säsongens första poäng och bjuder tillsammans med Granlo publiken på en härlig, fartfylld match med många närkamper och mycket gurgel. Kul att se andrakedjan komma igång ordentligt också där alla tre sätter varsin kasse. Kanske finns det fortfarande bitar som inte fallit helt på plats ännu i Sirius spel överlag, men med tre poäng och hög underhållningsfaktor tror jag de flesta Siriusfansen är mycket nöjda!

/Tomas Enoksson

 

 Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners