Tillbaka

Matchreferat Linköping-Sirius

Tre Siriusmål på en minut, men trots detta blev Sirius poänglöst i Linköping. Läs om matchen här!

 Vardagsmatch i Linköping och då får vi vanliga dödliga följa matchen via ett inte helt välfungerande SSL Play varför följande matchreferat blir något kortfattat.


Period 1 inleds med att Sirius gör mål innan ekot från startsignalen ens nått ända upp till åskådarna på översta raden. Eller ja, nästan i alla fall, 26 sekunder tar det. Det är Billy Nilsson som sätter ledningsmålet efter ett långt fint diagonalpass från Calle KB, och Billy går därmed upp på delad förstaplats med Johan Jr Eriksson i interna poängligan.

Både lagen rullar runt på tre kedjor och inledningsvis är det Sirius sådana som skapar mest farligheter. Linköping äter sig dock successivt in i matchen och börjar sakteligen att ta över, åtminstone bollinnehavet som de 7-8 minuter in i matchen tagit greppet om. Med mycket bollinnehav följer många skottlägen, och ett sådant nyttjar Markus Johansson väl när han litet plötsligt stänker in 1-1 från högerkanten, 8.29 in i matchen.

Ca halvvägs in i matchen dras dock tempot ned något och publiken översköljs inte direkt med målchanser. 1-1 ser ut att stå sig in i periodvilan men 17.06 in i perioden tvingas Niklas Wallén agera målvakt när han inne i målområdet motar bort bollen. Straff Linköping, och Jesper Alm får chansen.

Alm går långsamt, långsamt fram mot Petter Nilsson. Han gör inte mycket till finter utan drar sig i sakta gemak ner mot Nilssons vänstra sida. Sen trollar han som från ingenstans fram en bakvänd Zorro som blir otagbar för Nilsson. Snygg straff men samtidigt såg den obekväm ut på något sätt, kan man konstatera medan resultattavlan uppdateras till 2-1.

En olycka kommer inte ensam, säger man ju, och strax efter straffen utökar hemmalaget till 3-1 efter fint samarbete mellan Linköpingiterna. Mer händer inte och ställningen i första pausvilan är därmed 3-1. I slutet av perioden noterar jag för övrigt hur en gnagande huvudvärk med oklart ursprung växer fram. Var det de snabba Linköpingsmålen som orsakade den? Det tempofattiga spelet? Nej, det måste vara den märkligt lutande kameravinkeln matchen visades i som framkallat denna snedvridna huvudvärk på undertecknad och övriga Siriusfans som på hemmaplan följt webbsändningen.


Period 2 går igång och börjar med att både Sirius och Linköping slarvar litet och ger bort bollen till varandra vid flera tillfällen. Tempot är väl fortfarande sådär och inget lag har någon direkt farlig chans, och i Sirius ses flera halvdana passningar vilket inte förbättrar det hela. Nej, Sirius blir väldigt ofarliga under en lång period där målchanserna lyser med sin frånvaro likt framtänderna hos Mattias Tedenby, och på något sätt känns det som att man har accepterat det.

Martin Karlsson i Linköping däremot har inte accepterat något alls, utan istället gör han sitt andra mål för kvällen vilket innebär 4-1 för Linköping. Målet ger Linköping en nytändning och de börjar plötsligt rada upp chanser då de halvvägs in i matchen börjar rinna igenom Siriusförsvaret lika lätt som pengarna rinner genom fingrarna på valfri Lyxfällan-deltagare.

Petter Nilsson har det med andra ord svettigt, och till slut får han kapitulera och släppa in 5-1. Sirius har det jobbigt nu och kanske är det därför Ahlmark och co. väljer att ta en time out och gå ner på två kedjor. Vad som händer efter denna time out får de dödliga webbsändningsåskådarna dessvärre aldrig veta, för sändningen ligger sedan nere resten av perioden. Lyckligtvis ligger även målproduktionen nere under denna tid varför ställningen inför sista perioden kvarstår. 5-1 alltså.

 

Period 3 inleder Sirius som de slutade period 2, på två kedjor. Ett Siriusmål krävs för att det här ska bli spännande, men några sådana intentioner finns inte inledningsvis åtminstone. Det känns smått avslaget från båda lagen, och det är ingen kalasföreställning de 758 åskådarna bjuds på.  Efter ca 6-7 minuter in i sista perioden börjar Sirius dock att få ordning på spelet igen och får iväg ett par-tre bra avslut, men Qvist i Linköpingskassen kan avvärja samtliga skott. 08.26 kommer dock en reducering efter slarv i Linköpings försvar tack vare hög press av Dan och Jr Eriksson där Dan snor åt sig bollen och petar in den till en ensam Billy i slottet. Ca en meter från mål gör Billy förstås inget misstag utan sätter distinkt dit 5-2 med drygt halva perioden kvar att spela.

Matchen fortsätter sedan Sirius väg när Linköping åker på en till synes billig utvisning. Sirius ställer upp med den sedvanliga powerplayformationen där Billy pointar och Barck stångar framför mål i sin Holmström-position. Efter lite halvdant spel i halvminuten drar Dan iväg ett skott mot mål från höger sida, men han misslyckats med skottet och det blir istället ett perfekt pass till Barck som bombar in 5-3 rätt upp i krysset. 5-3 och nu är det match igen!

Kanske hade domarna dåligt samvete över den billiga Linköpingsutvisningen, för strax efter målet plockar de av målskytten Barck och ger honom två minuter för otillåten trängning. I det efterföljande powerplayet rullar Linköping runt riktigt bra och efter att bollen passerat samtliga Linköpingiter avslutar Jesper Johansson med ett hårt skott som Petter Nilsson inte hinner med på. 6-3 Linköping och sex minuter kvar att spela.

Med cirka tre minuter kvar tilldöms Linköping sin andra straff för kvällen när Erik Svenson tvingas ta till ojusta metoder för att stoppa en framrusande Martin Karlsson. Jesper Alms tidigare läckra straff till trots får han inte förtroendet igen, utan det är tjecken Jendrisak som kliver fram.

Jendrisak gör vad som känns som praxis i innebandyvärlden, han går långsamt, långsamt fram. Men sedan drar han vänster… och höger.. och vänster-höger-vänster-höger-vänster och någonstans där i mitten tappade Petter Nilsson kollen på alla dragningar, och Jendrisak kan faktiskt rulla in bollen i helt tom kasse. Vilka straffskyttar de har i Linköping!

7-3 alltså, men det blir snabbt 8-3 efter att Sirius tagit ut målvakten i ett sista desperat försök vilket genast straffade sig. Med en minut kvar av matchen skulle man kunna tro att detta blev slutresultat, men icke. De sista 57 sekunderna gör Sirius inte bara ett eller två, utan tre(!) mål på ett Linköping som i huvudet redan måste befunnit sig ute i omklädningsrummet. Målskyttar Berlin x2 och Jr Eriksson.

Matchen slutar därmed 8-6, och att det är en rättvis hemmaseger är det inget snack om. Sirius får istället ladda om till söndag då det vankas hemmamatch i Fyrisfortet!

Av: Tomas EnokssonTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners