Tillbaka

Matchreferat Dalen - Sirius

Sirius seriepremiär uppe i Umeå slutar i moll. Läs om matchen här!

Efter en innebandytorka mer outhärdlig än en valfri film med Adam Sandler var Sirius SSL-premiär äntligen här för att släcka vår brinnande innebandytörst. Sirius hade begett sig till Umeå där IBK Dalen skulle stå för motståndet, och det var säkerligen laddade Siriusiter som klev av planet som tagit dem till Björkarnas stad. Nya medresenärer för säsongen var bland annat andrakedjekomponerade Billy Nilsson, Erik Svensson och Christoffer Carlsson, och hur dessa herrar skulle fungera ihop var förstås spännande att se. Nämnvärt i Dalen är att de har en hel kedja bestående av tjecker som alltså letat sig längst upp i Sverige i jakt på innebandytroféer. Nåväl, efter ett långt sommaruppehåll beger vi oss snabbt till matchen!


Period 1 inleds med att Jr Eriksson förlorar säsongens första tekning – illavarslande. Något som snabbt kan noteras är att Sirius inte kör med sin sedvanliga höga press man så ofta nyttjat tidigare säsonger, men så är det också bortaplan och seriepremiär. Tre kedjor snurrar man på också, medan Dalen kör på två. Nytillkomne Erik Svensson får ett bra läge ganska tidigt i perioden, men han skjuter strax över.

Annars speglas inledningen av ett ganska lugnt och passivt spel där både lagen känns avvaktande. Berlin har ett par-tre lägen där skotten dock inte riktigt blir som han vill, och Hörnkvist i Dalenkassen kan relativt lätt avvärja det hela. Sirius mycket unga tredjekedja snurrar på ganska friskt, men även där resulterar det endast i halvchanser. Plötsligt har halva första perioden gått, och inget av lagen har haft någon direkt chans.

Så fortsätter även andra halvan på första perioden, ända tills slutminuterna. 1-0 kommer plötsligt efter ett långt pass från backposition upp till en ensam Martin Tokos som ostörd kan styra in matchens första mål bredvid en chanslös Petter Nilsson. Inte ens en minut hinner gå innan 2-0 kommer med tre minuter kvar av första perioden, denna gång mål av Ketil Kronberg. Siriusiterna är dock upprörda och menar att bollen var platt när Kronberg (mycket snyggt) daskade upp den i krysset, men domaren tycks inte förstå dem och förklarar att bollen ju är rund.

Med dryga minuten kvar av perioden åker en Dalenit ut efter att ha varit lite väl hårdhänt intill sargen, och Sirius får avsluta perioden i PP. Man ställer då upp med Billy som point, Berlin vänster, Jr Eriksson höger, Calle KB framför mål och Dan i en litet friare roll strax höger om målet. Chop chop chop, säger det, och ställningen är 2-1 efter ett markskott av Peter Berlin. Kanske Sirius kan slå förra säsongens imponerande 42-procentiga utdelning i PP? Det börjar bra i alla fall.

Mycket mer hinner inte hända i perioden som alltså slutar 2-1 till Dalen. Skotten rapporteras vara 13-16 där herr Berlin gissningsvis stod för hälften av Sirius skott.

 

Period 2 inleds med två-tre minuter av becksvart mörker. Lyckligtvis är det inte Dalenhallen som slocknat, utan det är den webbsändning som undertecknad samt övriga hemmaplansvistande Siriusfans sitter bänkade framför. Två-tre minuter av plågsam ovisshet med andra ord, och jag kan bara tänka mig att det är samma obehagskänsla som dagens ungdomar känner när Pär Lernström drar ut på vem det är som gått vidare i Idol. Till slut kommer bilden tillbaka i alla fall, och den gör det dessvärre ganska lagom till när Dalen utökar sin ledning till 3-1 – och det är riktigt snyggt. Milan Tomasik lirkar fram bollen till sin landsman Martin Tokos som ensam med Petter Nilsson gör någon form av rättvänd Foppa-fint där bollen tillslut hamnar i krysset.

Tempot är klart bättre i andra, men ännu har båda lagen en bit kvar till full nivå känns det som. Sirius har ofta väldigt svårt att ha något uppställt spel, det blir mest snabba omställningar och kontringar de lever på. Men även sådant kan man ju göra mål på! Sirius kommer i en tre-mot-två-kontring men Dan sjabblar bort sista passet, varpå Dalen kontrar tillbaka men även detta blir det inget av. Sirius kan då återkontra och efter ett rungande Berlinskott kan Jr Eriksson peta in reduceringen, 3-2!

Sirius ser nu litet piggare ut och Barck drar till och med till med en elegant snurrpassfint nere i eget hörn där han omringad av två Daleniter får ut bollen till Dan. I sann Andreas Granqvist-anda ångar Barck sedan upp ända till Dalenkassen, men Dans pass når honom aldrig. Det är istället Dalen som får utdelning halvvägs in i matchen när Kronberg gör sitt andra mål för kvällen. Sirius hinner dessutom knappt återhämta sig från detta förrän Kim Lundström också presenterar sig i målprotokollet, och med sex minuter kvar av andra står det 5-2 till Dalen.

Med tre minuter kvar uppstår en tilltrasslad situation framför Daleniternas mål när en bollförande Dalenitback halkar framför eget mål. Bollen flyger rakt upp för att sedan dimpa ner intill Dans blad som tackar för kaffet och sprätter upp bollen i krysset, 5-3! Kaffet hinner Dan dessvärre inte ens smutta på, för bytet därefter utökar Dalen igen efter ett slumpmål. Ett skott mot Petter Nilsson tar i täck och tar en konstig bana varpå Kim Lundström slår in bollen bakom en felställd Nilsson. Mer mål blir det inte, och andra perioden slutar 6-3 till Dalen.

Skotten i andra blir 7-13, men mest bollinnehav måste Dalen ha haft och deras ledning känns inte direkt orättvis.

 

Period 3 går igång, och noterbart är att Sirius gått ner på två kedjor. Jällrud verkar också ha gått in i andrakedjan med Billy Nilsson och Erik Svensson till Christoffer Carlssons eventuella förtret.

Efter tre minuter åker Patric Krisandersson ut efter att använt ojusta metoder för att stoppa en snurrfintande Dalenit. Dalen rullar sedan runt bollen snabbt och bra i det efterföljande PP:et, men någon direkt målchans blir det inte. Litet kaos uppstod dock framför mål när Petter Nilsson inte riktigt fick grepp om bollen utan istället vred sig som en mask och räddade med flera kroppsdelar samtidigt på något sätt.

Tiden rinner iväg och när det återstår blott 13 minuter av matchen tar Sirius Time-out, varpå det kastas om i kedjorna. Förstakedjan utgörs nu av Billy Nilsson, Dan och Berlin. I andra kedjan hittar vi nu Jr Eriksson, Erik Svensson och Joel Norman.

Time-outen ger nästan utdelning direkt när Dan snappar upp en indianare och får ett bra läge, men Hörnkvist klarar. Sirius fortsätter bra efter detta och tvingar fram inte bara en utan två utvisningar i en och samma veva i form av en 2+2 på Mattias Ljunggren med ca sex minuter kvar av matchen. Ska Sirius ta poäng ikväll, ja då krävs ett mål under detta PP.

Sirius kommer dock inte till många avslut, och när de gör så är Hörnkvist tät i målet. Sista halvminuten på PP:et lämnar Petter Nilsson kassen för spel sex mot fyra, men bollen vill ändå inte in. I matchens näst sista minut gör Barck ett tröstmål, men närmare än så kommer man inte och matchen slutar 6-4 till Dalen. Inte den matchbild Siriusfansen hoppats på, men nu är säsongen äntligen igång och chans på nya poäng kommer redan i helgen.

/Tomas EnokssonTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners