Tillbaka

Matchen med stort M

Imorgon kan det hända grejer i toppstriden när Sirius möter Thoréngruppen borta

Imorgon kan det i praktiken avgöras. Sirius åker för andra helgen i rad upp till Umeå, denna gång för att i en ren seriefinal möta Team Thoréngruppen. En eventuell seger ger Sirius drömläge inför avslutningen.


Team Thoréngruppen är det enda laget i serien som Sirius hitintills inte slagit. När lagen i höstas möttes i Fyrishov slutade det 4-4 efter stort spel av respektive lags målvakter. Imorgon har Sirius en finfin chans att rycka till hela sju poäng i toppen utav Allsvenskan Norra. siriusinnebandy.com har pratat med en av lagets kulturbärare i John Barck inför toppmötet.


Hur är tankarna rent spontant inför morgondagens match?

- Det är säsongens viktigaste match, och skulle vi lyckas vinna ser det bra ut. Men det är lätt match och det kommer nog att avgöras i slutminuterna.


Är det klart med serieseger och avancemang vid tre poäng för er del?

- Haha, det är inte klart förrän den feta damen sjunger.


Thoréngruppen är det enda lag ni hitintills inte besegrat, vad är det för lag ni möter imorgon?

- De har några stjärnor i Mats Jonsson, Andreas Carlbom och Erik Ställ i målet bland andra. Det är ett namnkunnigt lag som dessutom fått in Daniel Jernberg så det blir riktigt tufft. Dom har ju vunnit lika mycket matcher som oss, om än inte lika övertygande. Men det i sig är också en styrka att vinna jämna matcher.


Vad avgör imorgon?

- Målvaktsbiten blir väldigt viktig förstås. Sedan måste vi få igång vårt målskytte ordentligt. Det gäller att alla går in och gör sitt och att vi utnyttjar de lägen vi får, samtidigt som vi inte får bjuda på något då de har duktiga skyttar. Sedan är deras hall ganska stor vilket jag tror passar oss som gillar ytor, dessutom har vi bra vibbar från den hallen.


Äntligen en riktig toppmatch, man antar att det är sådana här matcher som är kul?

- Den här matchen har man längtat efter och tänkt mycket på så absolut. Vi ser det som en rolig utmaning, det är trots allt sådana här matcher man spelar för, avslutar John Barck.


Matchstart 14.00 i EXEL Arena i Umeå.

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners