Tillbaka

Många från Sirius på Distriktslags-SM

En vinst och en förlust för HJ17 Uppland under Distriktslags-SM:s första dag. Hela tolv spelare från IK Sirius IBK finns med i truppen. Läs vad Peter Blombergsson har att rapportera från torsdagen i Helsingborg.

Idag har Distriktslags-SM för 17-åringar börjat. I Upplands HJ17-lag finns IK Sirius IBK väl representerat genom 12 av de 20 spelarna i truppen. Första dagen har inneburit en vinst mot Västmanland (6-3) och en uddamålsförlust mot Östergötland (5-6). I morgon fredag väntar matcher mot de två andra lagen i grupp 2: Gästrikland och Göteborg.

Peter Blombergsson, som är juniorlagstränare och elitansvarig i Sirius IBK, finns på plats i Helsingborg för att följa Siriusspelarna och Upplandslaget.
- Jag är här för Sirius räkning. Jag har ingen formell roll när det gäller Upplandslagen, men hjälper självklart till från läktarhåll på både herr- och damsidan. Båda lagen känns taggade, det var förväntansfull och bra stämning på bussen ned. Jag följer Siriuskillarna, hur de utvecklas, hur de sköter sig och hur de pallar med allt. Det är jättekul att vara med här! Jag har varit med i den här verksamheten i 13-14 år nu och man träffar många andra ledare som också varit med länge. Jag har också lite koll på andra distrikt. Även om Sirius främst satsar på lokala spelare, så är det viktigt att scouta.

Av de 20 spelarna i HJ17 Uppland kommer 12 från Sirius. Hur kommer det sig?
- Det är ett bra lag och de har varit bra länge så det är egentligen inte så konstigt. Det får ses som ett kvitto på att vi jobbar bra med våra spelare. Stommen i HJ17 Uppland fanns med för två år sedan i P15-SM och det var även då en relativt stor andel som kom från Sirius, även om det inte var så många som i år. Sedan dess har också några spelare tillkommit från andra föreningar. Aron Ohlsson var till exempel med i P15-SM, men spelade då i Östhammar.

I HJ17 grupp 2 finns, förutom Uppland, även Gästrikland, Östergötland, Västmanland och Göteborg. Vad säger du om gruppen och dagens spelade matcher?
- Det är en väldigt jämn grupp, med många tunga distrikt. Västmanland hade ledningen i första matchen, Uppland vågade inte riktigt spela upp till en början, men de växlade upp i tredje perioden. Östergötland, som de förlorade mot i andra matchen, är något av en favorit i gruppen eftersom de vann för två år sedan när de var 15. Deras förstafemma var jättevass! Det var nära ändå och nu gäller det att ladda om. De blir bättre och bättre och jag hoppas att de tar ett kliv till. De har fått en bra start, det gäller att vara trygga i det, att prestera och vinna. För att ha det i egna händer får de inte förlora första matchen i morgon. Det blir spännande!

Har Uppland stor publik på plats i Helsingborg?
- Ja, det är väldigt många föräldrar här, det är jättekul! Några som inte var här till första matchen kom till den andra. Jag tror att det kommer fler i kväll och i morgon. Det är roligt att föräldrar från både dam- och herrsidan kollar på båda lagens matcher.

HJ17 Uppland spelar i morgon fredag mot Gästrikland kl 08.00 och mot Göteborg kl 20.00.

Vi önskar både HJ17 och DJ17 Uppland lycka till inför resterande matcher!

Live-rapportering av Upplands båda lag kan du följa via Upplands Innebandyförbund på Twitter @UpplandsIBF . Vissa matcher sänds via sslplay.se

Läs mer på Distriktslags-SM:s webb: www.sdfsm.se och på bloggen: blogg.innebandymagazinet.se/sdf-sm-bloggen/ 


Foto: Eva Ohlström

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners