Tillbaka

Målkalas när Sirius besegrar KAIS Mora IF!

Hela 19 mål blir det i matchen där Sirius står för de flesta och därmed tar tre välbehövda poäng.

Efter ett SSL-uppehåll som för hängivna fans har känts längre än Sagan om Ringen-filmtrilogin i extended version var det äntligen dags för innebandy igen, och denna afton till ära i Fyrishov - i folkmun mer känt som Fyrisfortet. En del SSL-spelare har man och kvinna under tiden förstås kunnat se i innebandy-VM, där Jan-Erik Vaara emellertid måste ha varit groggy när han tog ut laget då inga Siriusiter var med. Bland annat Petter Nilsson, målvakten som är tätare än Emil Kåbergs slutspelsskägg, och hans typ namne Billy, anfallaren som kan göra mål ur negativa vinklar, är bara några som kändes som givna.

Nåväl, motståndare för kvällen var tabelljumbon KAIS Mora IF som även de var utan landslagsspelare, och om Sirius planerar att vara med och kriga om slutspelsplatser ska de nog ta tre poäng denna match. Iakttagelser som kan göras inför matchstart är följande: KAIS Mora IF:s snittlängd är väldigt kort, Sirius rökmaskin är antingen rengjord eller uppgraderad och Joel Ahlins hockeyfrilla har växt till sig riktigt fint.

 

Period 1 inleds olyckligtvis med en tekningsförlust men det är emellertid Sirius som har första farliga läget när andrakedjan gör sitt första byte med avslut i stolpen följt av en retur strax utanför. Därefter uppstår kaos i Siriusslottet där det borde blivit mål för gästerna, men Gåve rensar på mållinjen följt av att Nilsson i Siriuskassen bjuder på ett par-tre högklassiga räddningar.

2.49 in i första perioden får Sirius frislag högt upp i Moraiternas slott, och efter en tjusig frislagsvariant där Billy frispelar Dan sitter bollen i gästernas högerkryss. 1-0 alltså, och målet får fart på Sirius. Blott 25 sekunder senare rullar andrakedjan fullständigt upp Moraitförsvaret där Kim Johansson tillslut kan slå in den i princip öppen kasse. Ett par minuter senare sätter Berlin 3-0 på pass från Erik Svenson, och 7.42 in i första perioden frispelar Dan Billy som iskallt lobbar in bollen i bortre krysset vilket ger 4-0 till hemmalaget.

10 minuter in och det kan konstateras att det är klasskillnad lagen emellan där Sirius rinner igenom Moraitförsvaret titt som tätt och ständigt är nära att hitta in i mål. Samtidigt pressar man Mora framgångsrikt som har svårt att komma till chanser, och de gånger de gör så är Petter Nilsson stabil, förutom efter 10.24 då en till synes inte alltför lurig boll smiter in bakom honom och ger 4-1 halvvägs in i första perioden.

Moraiterna har fortsatt svårt att hitta rätt i sitt uppspel vilket Joel Ahlin utnyttjar när han snor bollen av backarna, för att sedan, då han inte hittar någon att passa, helt sonika drar upp bollen i nättaket. 5-1 Sirius!

En av många bra Siriusiter denna afton är unge Axel Gåve som bjudit på bra aktioner hela matchen hittills, och när han 16.09 drar iväg ett rungande slagskott kan Christoffer Carlsson peta in returen och med 6-1 känns matchen redan avgjord. Mycket mer händer inte även om Mora byter målvakt samt att Gåve än en gång avlossar vad som måste beskrivas som en ordentlig bössa, men denna gång resulterar det endast i en gissningsvis mycket öm bröstvårta på en täckande Morait.

Sammanfattningsvis en period som rättvist slutar hela 6-1 till Sirius som kort och gott är för bra för Mora, även om Petter Nilsson i Siriuskassen gjort ett par monsterräddningar.

 

Period 2 drar sedan igång och Mora tycks denna period hänga med något bättre än vad de gjorde i första, men gissningsvis är anledningen att Sirius dragit ned på tempot. Jämnare alltså, men det är fortfarande Sirius som styr och ställer. Mora får till litet bättre uppspel, men i försvaret klumpar de ofta ihop sig i en tight box och får det hela att likna powerplayspel för Sirius trots spel fem mot fem.

Ungefär halvvägs in i matchen susar det återigen i hallen när Gåve lossar sin bössa, men återigen skott i täck. Omställning därpå och vips smiter en boll in under armen på Petter Nilsson, och kanske, kanske kan Mora komma in i matchen igen tack vare denna 6-2-reducering. Hoppet lever dock inte länge, för 11.29 in i andra perioden kroppsfintar sig Ahlin in i slottet men tappar bollen, där dock Joel Norman påpassligt slår in den med en misstänkt backhand. I slutminuten i andra perioden känns det som om hoppet helt släcks för Mora, för då fintar Peter Berlin bort deras burväktare och sprätter säkert in 8-2.

Andra perioden och ett något jämnare spel alltså, men det är nog mest Sirius som tar det litet lugnare vilket man också har råd med. Ett mindre mirakel ska till för att Mora skall vända på detta.

 

Period 3 blåses igång, och när andrakedjan kommer in har Daniel Stenlund ersatt Erik Svenson där den tidigare får en smakstart när han redan i första bytet sätter 9-2 och med det sitt första SSL-mål för säsongen. Sirius är piggare denna period och spelet påminner mer om första periodens spel, för nu har Mora likt tidigare svårt att hänga med hemmalaget. Fortsatt tungt framåt det vill säga, samtidigt som deras försvar stundtals läcker mer än när undertecknad bytte rör i sitt badrum. Moras #9, Max Wahlgren, gör vad han kan för att elda på sitt lag och gormar med en härlig raspig röst som påminner om hur Ulf Lundell antagligen låter efter en blöt utekväll, men inte ens detta kan nog rädda Mora ikväll.

I sista periodens fjärde minut drabbas Sirius av dubbla olyckor då Gåve haltandes linkar av plan, följt av att Ahlin åker ut för fasthållning. Sirius spelar bra i sitt boxplay och skapar faktiskt fler farliga målchanser än Moraiterna, men med en sekund kvar trycker Johan Tomth in reduceringen 9-3. Återigen är lyckan kortvarig för Mora, för någon minut senare hittar Kim Johansson en fin genomskärare till Daniel Stenlund som sätter sitt andra mål för kvällen.

Halvvägs in i matchen är ställningen alltså 10-3, och matchen är förstås avgjord vilket tydligt syns på plan då det bjuds på ett rörigt, hackigt och stundtals slarvigt spel. Utvisningar döms till höger och vänster, och Sirius får även två straffar där Billy sätter den första medan Berlin missar den andra.

I Sirius nätar sedan även Johan Jr Eriksson samt återigen Daniel Stenlund som därmed inte bara gör säsongens första mål utan även säsongens första hattrick. Och detta på kanske 6-7 minuters istid, inte illa! Slarvigt Siriusspel i avslutningen gör att även ett par Moraiter får näta, och när slutsignalen går visar resultattavlan 13-6 till Sirius. En mycket komfortabel seger där Sirius tack vare en fenomenal förstaperiod, där man kör över motståndarna, kan ta det litet lugnt i andra och tredje perioden, och att segern är rättvis är det inget snack om. Nästa match spelas återigen på hemmaplan där IBK Dalen står för moståndet. En oerhört viktig match då Dalen är en stor konkurrent till de slutspelsplatserna Sirius har chans på, men spelar Sirius som i första perioden i kvällens match talar mycket för att man skall kunna bärga tre poäng även då.

 

Av: Tomas Enoksson

 

 Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners