Tillbaka

Lyxigt, hembakat matchfika!

Vid Sirius IBK:s hemmamatcher i Fyrishov finns omtalade Café Sirius, där Ingelas bakverk får smaklökarna att jubla
Ryktet har börjat sprida sig om det fika som erbjuds vid Sirius hemmamatcher. Även om fikat inte är huvudanledningen till besöket i Fyrishov, så är det definitivt en extra anledning och ett gott sätt att stötta Sirius IBK. Bakom de fantastiska bakverken står Ingela Mårtensson, en mycket engagerad Sirius-förälder som älskar att baka.

Succékaka, dumlemuffins, citronkaka med lakritsflakes...
Vilka bakverk som finns till försäljning i Café Sirius varierar från match till match, men flera kundfavoriter återkommer. Håll utkik efter succékakan, som är precis vad namnet utlovar! Missa inte heller mazarinerna, biskvierna eller dumlemuffins. Ibland finns After Eight-cup cakes, som Ingela till slut medger att det nog är en egen favorit om hon måste välja ut någon. Mockarutor och bullar finns varje gång och på senare tid har Ingela introducerat citronkaka med lakritsflakes och pistagekaka, som båda har blivit mycket uppskattade. Ingela berättar att det nu när det närmar sig jul kommer att dyka upp lussekatter och pepparkaks-cup cakes. Hon menar att det är svårt att rekommendera kunderna vad de ska välja eftersom alla sorter är goda och vilken man ska välja beror på vad man är sugen på just då.
"Jag bakar ungefär 400 bröd till varje match och runt 100 av dem är alltid mockarutor. Mockarutan är absolut populärast! I början av säsongen gjorde jag 250 bröd till varje match och vi brukade då ha mycket kvar. Men något har hänt, det kommer mer och mer folk. Det är väldigt uppskattat, fikat har blivit en stor grej och det pratas om det. Det är jättekul både för Sirius som förening och för mig", säger Ingela.

Ett engagemang som har lett till uppmärksamhet
Frågan om caféet kom från Sirius inför förra säsongen efter att Ingela erbjudit sig att engagera sig i föreningen och hjälpa till med det hon kan. Och baka det kan hon!
"De trodde nog från början att jag bara skulle komma med ett par påsar bullar, men jag tycker att det är jättekul att baka och även om jag då började lite försiktigt så gjorde jag mazariner och annat", berättar Ingela.

Sedan starten för snart en och en halv säsong sedan har Café Sirius utvecklats och fått både uppmärksamhet, gott rykte och fler kunder. Det innebär också ett större engagemang från Ingelas sida.
"Jag tycker bara att det är roligt att baka och jag har tiden. Det är absolut inte ett engagemang som känns jobbigt. På plats vid varje match har jag jättebra hjälp av Kristina Eriksson, mamma till Johan Jr, som ordnar med kaffet och bemannar caféet tillsammans med mig och föräldrar från de ungdomslag som hjälper till vid matcharrangemangen."
Ingela berättar också att domarna och Sirius-spelarna bjuds på fika efter varje match, vilket har blivit en succé och något de ser fram emot.

Café Sirius har öppet vid alla hemmamatcher
Café Sirius finns vid gången bakom läktaren mot Idrottsgatan vid hemmamatcherna. Det öppnar en liten stund före match och förutom bakverken finns kaffe, läsk och godis. Störst rusning är det förstås i pauserna, men det går undan i kön. Det brukar vara en strykande åtgång, så vänta inte till slutet med ditt besök...

Av: KN
Foto: Urban Mårtensson
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners