Tillbaka

Lehtonen uttagen till Euro Floorball Tour

Sirius finska forward Niko Lehtonen har blivit uttagen till Euro Floorball Tour (EFT) för Finlands U19-landslag i November. Det var för ganska exakt 1 år sedan Niko blev uttagen första gången i Landslaget och han har sedan dess varit bosatt där och hunnit med att spela totalt 11 landskamper och krönt sin tid i Landslaget med ett VM-Guld.

Foto: Mikael Malmgren

Nu är det alltså dags igen och hemsidan fick tag på Niko som i vissa kretsar har kallats för svenskdödaren.

Grattis till din uttagning till Finlands U19-trupp som spelar Euro Floorball Tour i November
- Tack så mycket!

Du är numera en rutinerad spelare i det finska U19-landslaget och var med i senaste VM och vann Guld genom att besegra Sverige i finalen, var uttagningen nu en överraskning för dig eller hade du förväntat dig att komma med?
- Överraskning var det inte, hade en dialog med tränaren i somras om ett läger som skulle äga rum i augusti som jag inte kunde delta på. För att just då hade vi matcher med A-laget och då sa tränaren att det var bättre att jag spelade med A-laget än att vara med på lägret så han frågade om jag fortfarande var intresserad av Landslaget och jag svarade såklart ja.

Förra säsongen fick du ingen speltid i SSL men i år har du spelat i tre av de fyra matcherna vilket får betraktas att du på allvar är med och slåss om platserna i startformationerna, hur viktigt är det att få speltid i SSL för att kunna vara med och slåss om platserna även i det finska landslaget?
- Det är jätte viktigt för mig, jag får spela mot bättre och större spelare än mig och det får mig att utvecklas mer. Den här säsongen har börjat bra och jag har känt själv att jag har utvecklats mer än förra säsongen redan nu. Tempot som är i SSL kommer vara detsamma i landslaget och det ser jag som en bra sak för mig.

Vad har du för målsättning med ditt spel i SSL och i Finlands U19 denna säsong?
- Målsättning för i år är att hela tiden utvecklas mer och även få spela så mycket matcher som möjligt i A-laget. Poäng räknar jag inte så mycket med för det kommer så småningom. I landslaget har jag inga större målsättningar, bara att jag får spela mycket så blir jag väldigt nöjd och blir uttagen till Finnkampen.

Tack för pratstunden och återigen ett stort grattis till landslagsplatsen!

Hemsidan kommer givetvis att följa Nikos framfart i Euro Floorball tour och förhoppningsvis får vi även se Calle Bredberg-Kostov i den svenska truppen.

//Peter Bohlin

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners