Tillbaka

Sirius uppmärksammade tränare i intervju

Sirius uppmärksammade tränare i intervju

IK Sirius IBK:s huvudtränare David Ahlmark utsågs nyligen till en av tre nominerade i kategorin Årets tränare infor Uppsala Idrottsgala. Vi fick en pratstund med David.

Grattis! Vad betyder nomineringen till Årets tränare för dig och för Sirius IBK?
- Jag ser det som ett kvitto på att man jobbar med rätt och bra saker. Det betyder mycket for mig, men kanske ännu mer för Sirius IBK. Det är många inblandade som alla är en del av detta. Hela teamet runt laget, spelarna, sportgruppen och Sirius IBK som förening bor ta åt sig, alla är viktiga och vi jobbar för varandra hela tiden.


Berätta om den nya spelide som nämns i motiveringen?
- Jag kan tycka att för många innebandymatcher är stillastående och har lågt tempo. Jag har länge haft intresse av spel med hög forechecking, men har inte förrän nu haft ett lag som har passat för det. Det handlar också om att klubben vill att vi ska spela en mer attraktiv innebandy, som är roligare för publiken att se. Det började nog där. Nu är det fler lag i SSL som försöker spela på liknande sätt. Det är bra för framtiden att det håller på att hända något i SSL, det blir roligare.

Vilka är dina styrkor som tränare?
- Jag är väldigt noggrann i det mesta och sedan handlar det mycket, mycket om att göra grundjobbet och få ihop rätt grupp av människor. Det är lättare att nå framgång med många olika spelartyper, att ha en bra mix i laget.

Vilka är styrkorna med truppen?
- Det är en jättefin mix i laget. Några är lite mer av grovjobbare och några är finlirare, där finns unga killar med energi och andra med rutin. Det är en blandning både åldersmässigt och spelmässigt. Ibland hör man folk säga att det inte finns några superstjärnor i laget, men det är en sanning med modifikation. Jag vill till exempel nämna bröderna Johansson i det sammanhanget. När jag kom till Sirius och vi hade satt ihop laget så var jag övertygad om att vi skulle vinna serien och gå upp till SSL. Att vi skulle gå igenom serien obesegrade hade jag däremot inte riktigt räknat med…

Hur ser din egen innebandybakgrund ut?
- Jag började spela innebandy 1985 i Falun och har sedan dess spelat i flera olika föreningar. 1995 flyttade jag till Schweiz där jag spelade i tre säsonger, varav två säsonger som spelande tränare. Jag blev sedan kvar som tränare i ytterligare fyra år innan jag flyttade till Uppsala 2002. Jag fortsatte som tränare för olika lag i Uppsala, Gävle och Mullsjö och merparten av tiden sedan 1998 har jag varit tränare på relativt hög nivå. Till Sirius kom jag 2012.

Motiveringen för David Ahlmark lyder: "Innebandyns svar på Jonas Rönnqvist. Med en helt ny spelide och tydligt ledarskap tog han Sirius tillbaka till högsta serien i innebandy efter en rekordsäsong och inledde SSL på ett sätt som överraskade experterna”

Uppsala Idrottsgala går av stapeln den 20 november. Läs mer och rösta (senast 15 november) här: http://idrottsgalan.sportwire.se

Av: Kina Nordlund

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners