Tillbaka

Jonas Boväng ny utvecklingsansvarig

Läs om Jonas planer för föreningen
Sirius gjorde nyligen klart med Jonas Boväng som utvecklingsansvarig i föreningen. Jonas berättar här bland annat om vad hans nya roll kommer att bli samt avslöjar lite planer inför framtiden.

Vad kommer din roll som utvecklingsansvarig att vara?
 
-Den kommer att handla om att jobba mot den målsättning föreningen har. Satsa på ungdom/juniorverksamheten och att utbilda egna spelare från ungdoms/juniorlagen. Utveckla och skapa en röd tråd och finnas som ett bollplank för ledare. Kan vara allt från spelidé, teknisk, taktisk eller fysisk träning.
 
Du är också tränare för Sirius P98:or. Vad fick dig att ta dig an även detta uppdrag?
 
-Det stämmer. Jag trivs så fruktansvärt bra i föreningen, och det är ett bra drag från herrlaget och neråt. Vill vara med och bidra. Förvalta och jobba långsiktigt och tydligt med den bredd vi har nu underifrån. Sen ser jag stora möjligheter att vi kan erbjuda stadens lokala talanger att spela för stadens klubb som är blåsvart.
 
Finns det något du direkt kommer att arbeta för att förändra?
 
-Finns en sak som alla ledare, tränare kommer få känna till. Det är trappan som alla lag kommer jobba med. Det är där vi skapar och bygger en stark plattform där vi öppnar upp samarbetet mellan lagen.
 
I den röda tråden Sirius presenterade tidigare höst framgår målet att få fram minst en SSL-spelare per årskull. Finns det något du som utvecklingsansvarig tycker är extra viktigt för att lyckas med detta?
 
-Det är att skapa en vardag för dom spelare som ska in i elitverksamheten då man fyller 16 eller redan är där. Att utbilda och skapa en träningskultur är otroligt viktigt. Viktigt att man packar ner rätt verktyg  så man har på resan för att lyckas. Tillsammans med alla duktiga ledare i föreningen så är jag inte orolig. Sen är det viktigt att herrlaget fortsätter vara suveräna på att ta emot spelare då dom kommer upp. Att John Barck tränade med P98 och Juniorerna visar var vi är på väg.


Vi tackar Jonas som tagit sig tid för att svara på frågorna och önskar honom lycka till i sin nya roll som utvecklingsansvarig!
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners